Παρασκευή, 20/05/2022 | 21:43

Το «εγώ» του Ερντογάν πληγώνεται ανεπανόρθωτα στη Λιβύη

296 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/04/2020, 11:23 πμ | 0 σχόλια

 

Του Χρήστου Μαζανίτη

Κάθε μέρα που περνάει, ο Ερντογάν μετράει ήττες στην πολυδιαφημιζόμενη εκστρατεία με αποστολή στρατευμάτων, οπλικών συστημάτων και Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAVs), που κατασκευάζει ο γαμπρός του.

Στον επίσημο λογαριασμό στο twitter του Στρατάρχη Χάφταρ, επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (M.LNA) κάθε ημέρα κάνουν και από μία… πλάκα στους Τούρκους, που από τη στιγμή που έχουν πατήσει οι δυνάμεις τους στην Λιβύη μετρούν μόνο απώλειες.

Μεγαλύτερο πλήγμα στο γόητρο της Τουρκίας αλλά και του ίδιου του Ερντογάν είναι οι καταρρίψεις των UAV’s. Ιπτάμενες μηχανές που έχουν πολυδιαφημίσει ως το μακρύ χέρι της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας, που μπορούν να φέρουν εις πέρας όλων των ειδών τις αποστολές. Μόνο που οι φωτογραφίες δείχνουν την σκληρή πραγματικότητα, με πιο πρόσφατη την κατάρριψη τριών UAV σε διάστημα λιγότερο των 6 ωρών, την Τετάρτη, 22 Απριλίου.

 

Μάλιστα, για ότι λένε, οι δυνάμεις του Χάφταρ, πάντα δίνουν στην δημοσιότητα και το ανάλογο οπτικό ή οπτικοακουστικό υλικό. Και δεν είναι ένα ούτε δύο αλλά πάνω από 25 τα TB2 Bayraktar που έχουν καταρριφθεί. Κι απ᾽ότι φαίνεται από τα ντοκουμέντα που δημοσιεύονται, η Τουρκία ξέμεινε από Bayraktar και στέλνει Anka-S τα οποία βρήκαν πάλι τρόπο να καταρρίπτουν οι δυνάμεις του Χαφτάρ.

ΠΗΓΗ-φωτό  : enikos. gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα