Δευτέρα, 29/04/2024 | 02:42

Κώστας Μπάρκας : Στη βουλή η υποστελέχωση των Υπηρεσιών Δόμησης (ΥΔΟΜ) των Δήμων

598 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/02/2024, 11:33 πμ | 0 σχόλια

 Κώστας Μπάρκας : Στη βουλή η υποστελέχωση των Υπηρεσιών Δόμησης (ΥΔΟΜ) των Δήμων. Τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των εντοπίζει ο Συνήγορος του Πολίτη

 

Με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών 22 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την οποία συνυπογράφει και ο Βουλευτής Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, με πρωτοβουλία της βουλευτή Βοιωτίας και Τομεάρχη Εσωτερικών της Κ.Ο Γιώτας Πούλου, ανέδειξαν άμεσα στη Βουλή την επιστολή-«καταπέλτη» του Συνηγόρου του Πολίτη, καθώς και τις σχετικές καταγγελίες της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτέρων Σχολών» (ΠΟ-ΕΜΔΥΔΑΣ) για τη δραματική υποστελέχωση που «παραλύει» τις ΥΔΟΜ των Δήμων, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ.

Μετά από πέντε χρόνια συστηματικής απορρύθμισης και ιδιωτικοποίησης κρίσιμων τομέων της Αυτοδιοίκησης, η συνεχιζόμενη άρνηση της κυβέρνησης να στελεχώσει επαρκώς τις ΥΔΟΜ έχει οδηγήσει σε τραγικές καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των πολεοδομικών υποθέσεων. Αποτέλεσμα της πολιτικής της είναι η ταλαιπωρία πολιτών και εργαζομένων, η παρεμπόδιση της οικοδομικής δραστηριότητας, καθώς και η επιβάρυνση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος της χώρας.

Επιπλέον, πλήρως ανεπαρκές αποδείχθηκε και το μοντέλο ανάθεσης της υποβοήθησης των Τεχνικών Υπηρεσιών και των ΥΔΟΜ των Δήμων, με προγραμματικές συμβάσεις, σε Αναπτυξιακούς Οργανισμούς ή σε Δίκτυα Δήμων.

Καλούμε την κυβέρνηση να ενισχύσει επιτέλους τις ΥΔΟΜ με εξειδικευμένο και μόνιμο προσωπικό, προς όφελος της κοινωνίας, της οικονομίας και του περιβάλλοντος!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα