Κυριακή, 28/04/2024 | 00:57

Υπεγράφη η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης “Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο Παραλιακού Μετώπου Ηπείρου”

444 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/02/2024, 11:58 πμ | 0 σχόλια
Στην υπογραφή σύμβασης για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο “Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο Παραλιακού Μετώπου Ηπείρου” που περιλαμβάνει την Ηγουμενίτσα, το Μαργαρίτι, τον Παραπόταμο, τα Σύβοτα, την Πέρδικα, τη Σαγιάδα,την Πάργα, το Φανάρι, την Πρέβεζα, το Ζάλογγο, τον Αραχθο, το Κομπότι, το Κομμένο και την Δ.Ε Αμβρακού υπέγραψε το ΤΕΕ με την ανάδοχο εταιρία.
Ο προϋπολογισμός για το σύνολο των μελετών ανέρχεται στα 2,7 εκατομμύρια ευρώ και προβλέπεται η ολοκλήρωσή τους σε 28 μήνες σχεδόν σε δυόμισι χρόνια δηλαδή. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκπόνηση των μελετών σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές προκειμένου να καταρτιστεί και να εγκριθεί το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Περιφέρειας Ηπείρου.
Οι προτάσεις χωρικής οργάνωσης του Σχεδίου αποσκοπούν στον προσδιορισμό και την τεκμηρίωση ζωνών χρήσεων γης και περιοχών οργανωμένης ανάπτυξης δραστηριοτήτων στις εκτός σχεδίου περιοχές, την οριοθέτηση και πολεοδομική οργάνωση του αστικού χώρου και των οικισμών για την κάλυψη των οικιστικών αναγκών σε βάθος 15ετίας.
Κυρίαρχο στοιχείο των προτεινόμενων χρήσεων γης θα είναι ενθάρρυνση δραστηριοτήτων συγκεκριμένου χαρακτήρα και προσανατολισμού καθώς και ο προσδιορισμός των παραδοσιακών-αξιόλογων οικισμών, οι οποίοι είτε τμηματικά είτε στο σύνολό τους αποτελούν ιδιαίτερα οικιστικά σύνολα αυξημένης προστασίας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα