Κυριακή, 28/04/2024 | 20:05

Ανώνυμοι Αλκοολικοί: Βήματα προς τη νηφαλιότητα Δράση της ομάδας και στην Πρέβεζα

273 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/02/2024, 11:27 πμ | 0 σχόλια
Πολύ σημαντική στην αντιμετώπιση του αλκοολισμού είναι η συμβολή των Αλκοολικών Ανωνύμων, ενός κοινωνικού φορέα που στηρίζεται αποκλειστικά στην αρχή της αλληλοβοήθειας μεταξύ των αλκοολικών.
Για την ομάδα των Ανώνυμων Αλκοολικών, που έχει δράση και στην Πρέβεζα μίλησαν στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας και στην εκπομπή “Νωρίτερα δε γίνεται” ο Τάκης και η Χριστίνα, σημειώνοντας ότι η περισσότεροι δεν γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ομάδα. Σύμφωνα με του ίδιους είναι σημαντικό να ξέρει κάποιος ότι μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας και του παρέχουμε βοήθεια.
Η Χριστίνα κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν μας εξήγησε πως ιδρύθηκαν οι ομάδες σημειώνοντας ότι οι Αλκοολικοί Ανώνυμοι που συστάθηκαν στην Ελλάδα πριν 30 χρόνια αποτελούνται από γυναίκες και άνδρες όλων των κοινωνικών στρωμάτων, κύριο χαρακτηριστικό των οποίων ήταν η απόφαση να ξεπεράσουν το πρόβλημα του αλκοολισμού. Ο αλκοολισμός είναι ασθένεια, προοδευτική, ανίατη και θανατηφόρα μας λέει η Χριστίνα που επηρεάζει τα άτομα σε επαγγελματικό, κοινωνικό, πνευματικό, υλικό, ψυχολογικό και συναισθηματικό επίπεδο.
Σύμφωνα με τον Τάκη οι ΑΑ δέχονται στις ομάδες τους οποιονδήποτε επιθυμεί να σταματήσει να πίνει, χωρίς καμία οικονομική συνδρομή, χωρίς καμιά διάκριση ως προς τη φυλή, την οικονομική ή κοινωνική τάξη, το σεξουαλικό προσανατολισμό.
Κύριος σκοπός τους είναι η ανάρρωση από την ασθένεια του αλκοολισμού και η μεταφορά του μηνύματος σε όποιον πάσχει. Όλη η φιλοσοφία τους στηρίζεται στην ανωνυμία των μελών και στη μεταξύ τους αλληλοβοήθεια, δίχως να κατευθύνονται από κάποιον επαγγελματία. Το θεραπευτικό μοντέλο είναι το Πρόγραμμα των δώδεκα βημάτων απεξάρτησης, βάση της εμπειρίας χρόνων, των πρώτων αλκοολικών που ανάρρωναν βλέποντας τα καλά στις ζωές τους.
Η επικοινωνία ανθρώπων από την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή με την ομάδα είναι εύκολη είτε μέσω της ιστοσελίδας www.aa-greece.gr είτε στο τηλέφωνο 6987409956.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα