Σάββατο, 27/04/2024 | 16:03

Η Πρέβεζα τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

1070 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/10/2023, 10:51 πμ | 0 σχόλια
Αφιερωμένος στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού ο Οκτώβριος και χθες Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης της νόσου στην Πρέβεζα πραγματοποιήθηκαν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.
Το προσωπικό της 1ης ΤΟΜΥ και του Κ.Υ Πρέβεζας επισκέφθηκαν καταστήματα και υπηρεσίας, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια και ροζ κορδελάκια που αποτελούν το διεθνές σύμβολο της “μάχης” με τη νόσο δίνοντας παράλληλα συμβουλές σε γυναίκες αλλά και άντρες για τη σημασία της πρόληψης.
Τη δική τους “βόλτα ζωής” έκαναν στην πόλη και οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μαζί με μέλη του ΚΑΠΗ, μοιράζοντας φυλλάδια και ροζ κορδελάκια που κατασκεύασαν γι΄αυτό το σκοπό τις προηγούμενες μέρες.
Η ομάδα επισκέφθηκε και το Δημαρχείο Πρέβεζας όπου έγινε δεκτή από τον Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο, ο οποίος συνεχάρη τις γυναίκες για την πρωτοβουλία τους και υπογράμμισε ότι Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού αφορά όλες τις γυναίκες και μόνο με την έγκαιρη πρόληψη με προσυπτωματικό έλεγχο μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργάκο με το πρόγραμμα “Φώφη Γεννηματά” έχουν διενεργηθεί πανελλαδικά 300.000 μαστογραφίες και πλέον επεκτείνεται και στις γυναίκες 45-67 ετών, ενώ ο Δήμος Πρέβεζας θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης και της πρόληψης.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα