Κυριακή, 28/04/2024 | 18:30

Πρόγραμμα Εορτασμού 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Πάργας

831 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/10/2023, 10:46 πμ | 0 σχόλια

Η Επέτειος του Ιστορικού «ΟΧΙ” της 28ης Οκτωβρίου 1940, θα πρέπει να γιορταστεί και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί ορόσημο στην ιστορική πορεία του Ελληνισμού. Εκφράζει τη δύναμη του δικαίου και της αρετής, υποδηλώνει την αγωνιστικότητα της φυλής για τα ιδεώδη της Ελευθερίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα γίνουν στο Καναλάκι, την Πάργα, τον Μεσοπόταμο και στις υπόλοιπές Τοπικές Κοινότητες εορταστικές εκδηλώσεις.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  27η  Οκτωβρίου 2023

Ομιλίες από ομιλητές σε ειδικές εκδηλώσεις στα Σχολεία των  Κοινοτήτων του Δήμου, ενταγμένες στο πρόγραμμα της Σχολικής Εορτής, καθώς  και στις Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς με θέμα την εορταζόμενη επέτειο.

ΣΑΒΒΑΤΟ  28η  Οκτωβρίου 2023

ΚΑΝΑΛΑΚΙ

Ώρα 07:30 π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών του Δήμου.
Ώρα 10:30 π.μ: Δοξολογία στους Ιερούς Ναούς όλων των  Κοινοτήτων του Δήμου Πάργας. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας στην έδρα του Δήμου στο Καναλάκι από την κ.  Μπαλακέρα Καρολίνα, εκπαιδευτικό 2 ου Δημοτικού Σχολείου Καναλακίου.  Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο, από μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.  Μετά την κατάθεση, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού  μας Ύμνου. Στη συνέχεια κοινή παρέλαση των μαθητών όλων των Σχολείων του Καναλακίου. Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Δήμας Φώτιος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλακίου.

ΠΑΡΓΑ

Ωρα 07:30 π.μ: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

Ώρα 10: 30 π.μ: Θα τελεσθεί δοξολογία για την Εθνική Επέτειο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την καθηγήτρια  Σχολείου Δέσκειου  Γυμνασίου Πάργας,  κα Αρκουμάνη Κωνσταντίνα. Ύστερα από τα παραπάνω όλοι μαζί θα μεταβούμε στο Ηρώο που βρίσκεται στην πλατεία «ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ», στο άγαλμα Δημουλίτσα – Πατατούκου, όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα κατατεθούν στεφάνια όπως φαίνεται στο συνημμένο πίνακα. Μετά θα ακολουθήσει, κατά τα καθιερωμένα, παρέλαση στην οδό « Ανεξαρτησίας». Τελετάρχης της όλης εκδήλωσης ορίζεται ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Σχολείου Δέσκειου  Γυμνασίου Πάργας, κ. Γκούρας Σπυρίδων.

 

ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΣ

Ώρα 07:30 π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της εκκλησίας της  Κοινότητας Μεσοποτάμου.

Ώρα 10:30 π.μ: Δοξολογία στον Ιερό Ναό της  Κοινότητας Μεσοποτάμου και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας, από Εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Μεσοποτάμου. Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφανιών στο χώρο του Ηρώου των πεσόντων. Μετά την κατάθεση στεφανιών, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού  μας Ύμνου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει παρέλαση των Σχολείων του Μεσοπόταμου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα