Δευτέρα, 29/04/2024 | 02:46

Η Πρέβεζα γιορτάζει την Επέτειο του ΟΧΙ

710 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/10/2023, 11:53 πμ | 0 σχόλια
Ξεκινούν αύριο οι εορτασμοί για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Στα σχολεία της Π.Ε Πρέβεζας αύριο Παρασκευή 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν γιορτές, ενώ στην πόλη της Πρέβεζας θα ακολουθήσουν καταθέσεις στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών στο Ηρώο, το Μνημείο Πεσόντων του άμαχου πληθυσμού, το Μνημείο Πεσόντων Πολεμικού Ναυτικού και τον Ανδριάντα του Οδυσσέα Ανδρούτσου.
Στις 11 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου θα τελεστεί δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Χαραλάμπους χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσοστόμου, ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Μαρία Μυρογιάννη Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας Κοσμάς Κοψάρης, ενώ θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.
Ο εορτασμός θα κορυφωθεί με την παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί συνοδεία της Φιλαρμονικής “Ορφέας” στις 12 το μεσημέρι στην οδό Σπηλιάδου με την συμμετοχή των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προσκόπων, οδηγών, σπουδαστών, αντιπροσωπειών,πολιτιστικών συλλόγων, τμημάτων Ελληνικής Αστυνομίας κλπ .
Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων θα πραγματοποιηθούν και στις δημοτικές ενότητες Ζαλόγγου και Λούρου στον κεντρικό δρόμου του οποίου στη συνέχεια θα ακολουθήσει μαθητική παρέλαση.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα