Δευτέρα, 11/12/2023 | 00:34

“Δήμος της Καρδιάς μας”-Αναστάσιος Ρούγκας: Πιστεύω ότι θα είμαστε νικητές, αλλά δεν περισσεύει κανείς

661 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/10/2023, 7:22 μμ | 0 σχόλια

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πρέβεζα από γονείς βιοπαλαιστές. Από νεαρή ηλικία πολιτικοποιήθηκε και αγωνίστηκε μέσα από τα μαθητικά και νεολαιίστικα κινήματα για ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία και ισοπολιτία. Υπήρξε επί 4 έτη συνεργάτης της τότε βουλευτού του νομού Πρέβεζας Μερόπης Καλδή και επί δύο συναπτά έτη συνεργάτης υπουργού εθνικής άμυνας. Εργάστηκε στο υπουργείο οικονομικών όπου συνέχισε την συνδικαλιστική του δράση ως εκλεγμένο μέλος και αντιπρόεδρος του συλλόγου εφοριακών του νομού Κέρκυρας. Επί 15 έτη υπήρξε εκλεγμένο μέλος αντιπρόσωπος στην ΠΟΕ ΔΟΥ καθώς και στην πανελλήνια ΔΑΚΕ εφοριακών. Ασχολήθηκε ενεργά από νεαρή ηλικία ως αθλητής καλαθοσφαίρισης στην ομάδα Σ.Κ. Νικόπολη Πρέβεζας. Σήμερα συνεχίζει την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό ως διαιτητής καλαθοσφαίρισης στο πρωτάθλημα μπάσκετ της ΕΣΚΑΒΔΕ.

Τον υποψήφιο Δημοτικό σύμβουλο Πρέβεζας με την παράταξη “Δήμος της Καρδιάς μας” με υποψήφιο Δήμαρχο, τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο,  Αναστάσιο Ρούγκα φιλοξενήσαμε την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στο ΡΑΔΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑ και την εκπομπή ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση με τον Σπύρο Πλέουρα.

“Φτάσαμε στην τελική ευθεία, τελειώνουν πλέον οι ωραίες οι φωτογραφίες, τελειώνουν οι υπερβολές στα λόγια, αν θέλετε οι υποσχέσεις κλπ. Θα ήθελα να μην υπάρχει τοξικό κλίμα όπως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει. Ο κάθε συνδυασμός να παρουσιάσει τις θέσεις του, τις προτάσεις του, όχι με συκοφαντίες, όχι με τοξικότητα και όχι με αφορισμούς. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γεωργάκο για την πρόσκληση-πρόκληση να επανδρώσω αυτό το ψηφοδέλτιο, ψηφοδέλτιο νίκης θα το χαρακτήριζα, ώστε να προσφέρω κι εγώ με τη σειρά μου να γίνει ο δήμος μας πιο σύγχρονος, πιο αποτελεσματικός. Συζητήσαμε αρκετά γι’ αυτά που έγιναν στον δήμο, γι’ αυτά που σκοπεύει να γίνουν βρήκαμε ένα modus vivendi μεταξύ μας και ανταποκρίθηκα σε αυτό το κάλεσμα. Δεν θα ανταποκρινόμουν αν δεν πίστευα στον εαυτό μου, αν δεν πίστευα ότι θα τα καταφέρω, να συντελέσω σε αυτά που πρεσβεύει ο κ. Γεωργάκος.” είπε κατά την εισαγωγή του ο κ. Ρούγκας.

Σε ότι αφορά τους Δημάρχους Πρέβεζας της μεταπολίτευσης υπογράμμισε:  “Υπάρχει θετικό αποτύπωμα τόσο από τον κ. Γιαννούλη, όσο από τον αείμνηστο Μίμη Ταμπούρη, τον Κώστα Παπαγεωργίου και από τον Μιλτιάδη Κλάπα και από τον Χρήστο Μπαίλη. Και ήρθε ο κ. Γεωργάκος στην πρώτη τετραετία με πολλές δυσκολίες, με οικονομική κρίση λόγω πολέμου, με την Πανδημία του κορονοϊού επί 2,5 χρόνια, με οικονομική δυσπραγία, χωρίς τουρισμό, χωρίς χρήματα, με ελλείψεις στελεχών, με ελλείψεις πλειοψηφίας θα έλεγα γιατί ανεξαρτητοποιήθηκαν δύο βασικά στελέχη του. Παρόλα αυτά έγινε μία πολύ σωστή διαχείριση του Δήμου με αυτές τις δυσκολίες που δε νομίζω ότι προϋπήρξαν ποτέ. Έγιναν έργα. Έγινε η ανακαίνιση των ιαματικών λουτρών, έγινε η επέκταση των κρηπιδωμάτων, έγινε η αναβάθμιση του αλιευτικού καταφυγίου, έγινε ο ξενώνας των αδέσποτων, γίνεται η αντικατάσταση του παλιού δικτύου ύδρευσης. Η διαμόρφωση της τάφρου του Αγίου Ανδρέα που έχει ξεκινήσει ήδη, η μελέτη για την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού, η μελέτη για αναβάθμιση του κόμβου στο Φόρο και έχει γίνει μία πολύ ωραία διαφημιστική προβολή που ανέβασε το τουριστικό προϊόν μας κατά 30% . Να μην παραλείψουμε την μεγάλη συμφωνία με την enterprise greece για την επένδυση στο Κανάλι για τα 220 στρέμματα του δήμου μας που θα γίνει ένα μεγάλο πεντάστερο ξενοδοχείο κι ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο που θα αλλάξει όλη την περιοχή. Προοδευτικά ο τουρισμός θα αναβαθμιστεί και στον τουρισμό και στον δήμο μας. Θέλω να ευχαριστήσω και τους επαγγελματίες της περιοχής μας που παρά την κρίση αυτή, διατήρησαν και τις τιμές τους χαμηλά αλλά και την άριστη ποιότητα στα προϊόντα τους κι αυτό ήταν ένα λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια. Δεν θα παραλείψω επίσης να αναφερθώ στις αποκριάτικες εκδηλώσεις των γυναικών και το Καρναβαλικό Κομιτάτο. Όπως και οι Πασχαλινές εκδηλώσεις του Δήμου και κυρίως στο χορωδιακό φεστιβάλ που μας διαφημίζει διεθνώς κάθε χρόνο. Όλες αυτές οι εκδηλώσεις που γίνονται με τη συμμετοχή των δημοτών και με τη χορηγία του δήμου νομίζω μας αναβαθμίζουν και μας αναβάθμισαν αυτή την τετραετία. ”

Για το γεγονός ότι μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του, ως υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας με την παράταξη “δήμος της Καρδιάς μας” του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου, “συνδέθηκε”  με το βαρύ  για την πολιτική μας ιστορία ονοματεπώνυμο ΜΕΡΟΠΗ ΚΑΛΔΗ που διετέλεσε και βουλευτής και Ευρωβουλευτής, απάντησε: “Έχω ακούσει από πολλούς συνυποψήφιους, από πολλούς άλλους ανθρώπους γι’ αυτό. Με τιμά η συμμετοχή που είχα στο πολιτικό γραφείο, ήταν μια εμπειρία ανεπανάληπτη, σε δύσκολες εποχές 1989-1993 με πολιτικές εντάσεις με πολιτικοποίηση των πάντων., αλλά είχαμε ένα επίπεδο η κυρία Καλδή ήταν για μένα δασκάλα στην πολιτική. Μου ανέβασε αισθητά το πολιτικό μου επίπεδο, έμαθα δίπλα της αρκετά πράγματα, γνώρισα αρκετούς πολιτικούς. Πιστεύω ότι ένα μεγάλο μέρος του εαυτού μου και της πολιτικής μου άποψης το οφείλω σ’ αυτή και οφείλω δημόσια να την ευχαριστήσω.

Για το κλίμα που υπάρχει ενόψει των εκλογών της 8ης του Οκτώβρη, τόνισε μεταξύ άλλων: Στην προσπάθεια αυτή δεν υπάρχουν ούτε νικητές ούτε ηττημένοι, υπάρχουν νικτές πιστεύω ότι όλες οι παρατάξεις και οι τρεις θέλουν το καλό του δήμου μας, κανένας δεν είναι πιο πατριώτης από τον άλλον. Όλοι αγαπάνε αυτόν τον τόπο και οι τρεις συνδυασμοί. Στην περίπτωση της δικής μας νίκης δεν περισσεύει κανείς. Και εμείς που πιστεύω θα είμαστε οι νικητές και οι άλλοι συνδυασμοί.

Ακολουθεί το ηχητικό απόσπασμα ολόκληρης της συνομιλίας στο Α΄μέρος της εκπομπής.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα