Σάββατο, 27/04/2024 | 15:06

Στράτος Ιωάννου: Συνεχίζουμε τη δράση προληπτικής οδοντιατρικής σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού

885 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/09/2023, 2:07 μμ | 0 σχόλια

Στράτος Ιωάννου: «Συνεχίζουμε τη δράση προληπτικής οδοντιατρικής σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού στους Δήμους Ζηρού & Πάργας» 

Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πρέβεζας, διοργανώνουν από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου στους Δήμους Ζηρού και Πάργας δράση Προληπτικής Οδοντιατρικής για τα παιδιά, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας ΤΕΒΑ 2014-2020. Κατά τη διάρκεια της δράσης τα παιδιά εξετάζονται δωρεάν από εθελοντές οδοντιάτρους στην κινητή μονάδα του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Η δράση αυτή υλοποιείται σε συνέχεια της επιτυχημένης αντίστοιχης δράσης που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Πρέβεζας από τις 6 ως τις 16 Ιουνίου.

Ο κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε ότι «Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας εδώ και 7 χρόνια υλοποιεί το πρόγραμμα ΤΕΒΑ παρέχοντας σημαντικότατη βοήθεια στους άπορους του νομού Πρέβεζας. Υλοποιώντας ως Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας το εν λόγω Πρόγραμμα, εδώ και μια επταετία, προσφέρουμε ανάσα σε 2.000 οικογένειες, δηλαδή σε 9.191 άτομα της Π.Ε Πρέβεζας, ελαφρύνοντας τον κοινωνικό αποκλεισμό των απόρων, μέσω της διανομής τροφίμων και της παροχής βασικής υλικής συνδρομής. 

Το 2022 η συνολική ποσότητα διανεμηθείσας επισιτιστικής βοήθειας ήταν 132.667,80 κιλά (φρούτα και λαχανικά, κρέας και άλλα νωπά προϊόντα, αλεύρι, ρύζι, ζάχαρη, γαλακτοκομικά προϊόντα κ.α). 

Αντίστοιχες ποσότητες διανεμήθηκαν και τα προηγούμενα χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας, φέραμε για δεύτερη φορά το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο νομό μας. Η δράση αυτή είναι μια μικρή αλλά πολύ σημαντική συνοδευτική δράση που στοχεύει στην κοινωνική ενδυνάμωση, ενσωμάτωση και επανένταξη των ωφελούμενων του Προγράμματος» .

Ακολούθως ανέφερε: 

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πρέβεζας και ιδιαίτερα τους γιατρούς που εθελοντικά συμμετέχουν και χωρίς τους οποίους δεν θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί η δράση αυτή». 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα