Τετάρτη, 01/05/2024 | 05:04

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα μαθήματα ζωής από το ΕΚΑΒ και το Νοσοκομείο Πρέβεζας-Δωρεά απινιδωτή

663 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/06/2023, 11:10 πμ | 0 σχόλια
‘Έναν εξωτερικό απινιδωτή , ένα πολύτιμο ιατρικό εξοπλισμό, έτοιμο να συμβάλλει στην άμεση αντιμετώπιση έκτακτων καρδιολογικών περιστατικών απέκτησε το ΕΚΑΒ Πρέβεζας και το Νοσοκομείο.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, μαζί με το Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο παρέδωσαν έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή (από το ΠΕΠ Ηπείρου) στην κοινή εκδήλωση του Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ Πρέβεζας που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας.
Στη βούληση της περιφέρειας να βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων που εργάζονται στις δομές υγείας αναφέρθηκε ο κ. Καχριμάνης και θύμισε πως η Περιφέρεια έχει ήδη να επιδείξει μια σειρά πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην οικονομική ενίσχυση του Νοσοκομείου. “Η παρουσία μου στην εκδήλωση δείχνει τη μεγάλη σημασία που έχει για την περιφέρεια και για μένα προσωπικά η πρόληψη και οι πρώτες βοήθειες” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καχριμάνης και πρόσθεσε ότι ο απινιδωτής μπορεί να βοηθήσει καίρια συνανθρώπους μας, που χρειάζονται άμεση βοήθεια σε περίπτωση καρδιακού επεισοδίου.
Στη συνεργασία που έχει η δημοτική αρχή με την περιφέρεια και τις δομές υγείας με προτεραιότητα την πρόληψη αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, και σημείωσε ότι η δημοτική αρχή έχει τοποθετήσει απινιδωτές στους αθλητικούς χώρους και σε χώρους συγκέντρωσης πολλών ανθρώπων και τόνισε το πόσο σημαντική στην πρόληψη είναι η συμβολή τόσο των θεσμικών φορέων όσο και των δημοτών.
Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Δημήτρη Σκανδάλη και του διευθυντή ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας Ηπείρου, κ. Τσοβίλη Μιχάλη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο πόσο σημαντικά είναι τα πρώτα λεπτά και τη μάχη με το χρόνο που δίνουν όλοι όσοι εργάζονται στο χώρο της υγείας .
Αμέσως μετά μαθήματα αναπνευστικής αναζωογόνησης και πρώτων βοηθειών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον στη διαδικασία (θεωρητική και πρακτική) από τους έμπειρους και με ιδιαίτερη μεταδοτικότητα διασώστες – εκπαιδευτές.
Από τμήμα εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ, οι Γεωργαντζής Μιχάλης και Μαλτέζος Φώτης παρουσίασαν “Πρώτες Βοήθειες – Αεραγωγός και πνιγμονή”. Από την πιστοποιημένη ομάδα εκπαιδευτών της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, η κα Αραβανή Κατερίνα παρουσίασε την ΚΑΡΠΑ με τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, ενώ η κ. Αγραφιώτη Παρασκευή και η κα Πάτση Ελένη έκαναν τις επιδείξεις του πρακτικού μέρους.
Ο κος Πανταζής Δημήτριος, διευθυντής καρδιολόγος του Νοσοκομείου μας και πιστοποιημένος εκπαιδευτής μέσα από προβολή ενός βίντεο ανέδειξε τη σημασία του χρόνου και για το αν θα σωθεί μια ανθρώπινη ζωή μπορεί να κριθεί σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα