Δευτέρα, 29/04/2024 | 12:25

Δηλώσεις Περιφερειάρχη για τρέχοντα ζητήματα της Ηπείρου

413 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/06/2023, 12:33 μμ | 0 σχόλια

Σε διάφορα ζητήματα που συζητούνται στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο τοποθετήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μετά από ερωτήσεις που του τέθηκαν από δημοσιογράφους, 

Συγκεκριμένα:

Για το οδικό έργο Ιωάννινα- Κακαβιά ανέφερε μεταξύ άλλων:

Το  πρόβλημα που υπάρχει δεν αφορούν το έργο, αλλά μόνο  τη διακήρυξή του, κατά της οποίας έχει προσφύγει κοινοπραξία από μικρές εταιρίες που θέλουν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. «Πάντα αυτό μπορεί να συμβεί σε  μία διακήρυξη. Περιμένουμε την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων που θα εξετάσει την  ένσταση. Αν χρειαστεί αλλαγή, θα γίνει», τόνισε ο κ. Καχριμάνης. 

Για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας:

Ο Περιφερειάρχης  ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την κάλυψη της χρηματοδότησης του 50% (που δεν καλύπτεται από το Ταμείο Ανάκαμψης). Για το 25% έχει ήδη σταλεί θετική απάντηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με αναφορά και στο μεγάλο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει η προηγούμενη Κυβέρνηση, Η τελική απόφαση θα ληφθεί στο Λουξεμβούργο με την οποία θα χορηγηθεί το 25% του απαιτούμενου προϋπολογισμού με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. «Για το άλλο 25%  είμαστε σε επαφή με 2-3 τράπεζες (μεταξύ των οποίων και της Συνεταιριστικής Ηπείρου) οι οποίες πιστεύω ότι εντός των ημερών, μία από αυτές  θα χορηγήσει το 25%, ώστε στη συνέχεια να πάρουμε την έγκριση της δημοπράτησης», τόνισε ο κ. Αλ. Καχριμάνης. 

Για την παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι οι συζητήσεις  είχαν  ξεκινήσει μαζί με τον αείμνηστο Δήμαρχο Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ και το τελικό έγγραφο συντάχθηκε από κοινού  με τον τότε Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και νυν Δήμαρχο Δ. Παπαγεωργίου. «Τα πράγματα  έχουν ξεκαθαριστεί με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας και  πιστεύω  ότι το θέμα τελειώσει», συμπλήρωσε. 

Για λίμνη Ζηρού- εξαγωγές ζωϊκού κεφαλαίου

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε επίσης ότι η Περιφέρεια Ηπείρου είναι στη διάθεση όλων για την αξιοποίηση της Λίμνης Ζηρού, ενώ αναφέρθηκε και στη θετική εξέλιξη που υπήρξε πρόσφατα με την απόφαση  καθορισμού  της Κακαβιάς ως σημείου  εξόδου προς την Αλβανία  για εξαγωγές ζωϊκού κεφαλαίου. 

«Τα περισσότερα χοιρινά της χώρας μας παράγονται στην περιοχή Άρτας –  Πρέβεζας και όλα αυτά έχουν μια ασπίδα προστασίας από την άδεια που έδωσε η απελθούσα Κυβέρνηση, ώστε για όλο το ζωϊκό κεφάλαιο σημείο εξόδου προς την Αλβανία να είναι η Κακαβιά. Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση γιατί κατ΄ αυτόν τον τρόπο οι τιμές των παραγωγών δεν συμπιέζονται γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση και στη γειτονική χώρα», εξήγησε ο Περιφερειάρχης. 

 

Έγκριση σχεδίου σύμβασης για τμήματα του έργου

 «Αντικατάσταση οχημάτων Δήμου Αρταίων»

 

 Το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Αντικατάσταση οχημάτων Δήμου Αρταίων – Τμήμα 1: Φορτωτής – εκσκαφέας ελαστικοφόρος & Τμήμα 8: Μικρό λεωφορείο (mini bus)»,  ενέκρινε  η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «ΗΠΕΙΡΟΣ».

 

Το έργο – με προϋπολογισμό 432.140 ευρώ – εντάσσεται στην πράξη «Αντικατάσταση οχημάτων Δήμου Αρταίων». 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα