Παρασκευή, 03/05/2024 | 22:29

Γιάννενα: Συνάντηση της Συμμαχίας Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων ERASMove

297 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/04/2023, 11:06 πμ | 0 σχόλια

Με την ενεργή ανταπόκριση των συμμετεχόντων και τη διαμόρφωση στοχευμένων προτάσεων συνεργασίας, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της συνάντησης που οργάνωσε και υλοποίησε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ως μέλος της συμμαχίας «ERASMove», όπου συμμετέχουν επτά Πανεπιστήμια από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες. 

Με σύνθημα «Move forward… on Social Sciences and Humanities», εκπρόσωποι τεσσάρων εταίρων (University of Clermont Auvergne, Ovidius University of Constanța, Regensburg University of Applied Sciences, Western Norway University of Applied Sciences) συνδιαλέχτηκαν δημιουργικά με μέλη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υπό τον συντονισμό του Καθηγητή κ. Ξενοφώντα Μπήτσικα, Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Διά Βίου Μάθησης και της κ. Μαρίας Ζουμπούλη, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, και με την καθοριστική συμμετοχή των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης Καθηγητών κ.κ. Κατερίνας Πλακίτση και Χρήστου Σταυράκου.

Μια σειρά από θεματικές συνεδρίες (Μετανάστευση, Νομικά Θέματα, Ιστορία / Αρχαιολογία, Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Ψυχολογία / Ευημερία, Τέχνες / Αρχιτεκτονική, Πολυγλωσσικές Στρατηγικές, Διδασκαλία / Μάθηση, Κοινωνική Συμπερίληψη, Οικονομία / Περιφερειακός Πολιτισμός) έθεσαν την βάση πάνω στην οποία συζητήθηκαν δυνατότητες συγκεκριμένων συμπράξεων, όπως μνημόνια συνεργασίας, θερινά σχολεία και εργαστήρια, καθώς και αξιοποίηση νέων πλαισίων κινητικότητας μέσω του προγράμματος Erasmus+. Η ανταλλαγή εμπειριών και η διάδραση ιδεών έγινε μέσα σε ένα πολύ θετικό κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης, οδηγώντας σε γόνιμο έδαφος τα σχέδια και τους προγραμματισμούς που η συμμαχία επεξεργάστηκε τα προηγούμενα χρόνια, στο πλαίσιο της σύνταξης της πρότασης του «ERASMove».

Οι εργασίες της συνάντησης ολοκληρώθηκαν με την δέσμευση όλων των μερών για προαγωγή και εξυπηρέτηση των κοινών σχεδίων, και με εδραίωση της πεποίθησης μιας κοινής δημιουργικής πορείας, που θα απαντά στην σύγχρονη πρόκληση της Βιώσιμης Κινητικότητας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα