Παρασκευή, 26/04/2024 | 12:32

Μάγεψαν οι χορωδίες της Πρέβεζας στην εκδήλωση για τον πολιούχο της Πρέβεζας Άγιο Χαράλαμπο

411 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/02/2023, 8:55 πμ | 0 σχόλια
Μάγεψαν στην κυριολεξία οι χορωδίες και τα μουσικά σχήματα της πόλης μας που συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης και ήταν αφιερωμένη στον Πολιούχο μας Άγιο Χαράλαμπο.
Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης γέμισε ασφυκτικά από κόσμο και όλοι χάρηκαν τα τραγούδια, που παρουσίασαν θαυμάσια οι μουσικοί και χορωδοί του Χορού Ψαλτών Chorus Nicopolitanus, της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας “Σπύρος Δήμας”, της ορχήστρας ποικίλης μουσικής του Μουσικού σχολείου Πρέβεζας, του παιδικού τμήματος της χορωδίας “Αρμονία”και της χορωδίας “Ηχοχρώματα”.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η απονομή ευχαριστήριας πλακέτας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρέβεζης κ. Χρυσόστομο στον πολιτικό μηχανικό Παύλο Αλεξάνδρου, για την πολυετή εθελοντική προσφορά του και την αγαστή συνεργασία ως προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας της μητροπόλεως.
Στο κλείσιμο της συναυλίας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ευχαρίστησε όλες τις χορωδίες, τα μέλη, τους μουσικούς και τους μαέστρους (Μιχάλη Ζάμπα, Πέτρο Τσολάκη, Ανέλια Στεφάνοβα, Μαρία Αλεξάνδρου) για την άρτια απόδοση του μουσικού προγράμματος.
Μίλησε για την εορτή του πολιούχου της Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους, αναφέρθηκε στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα και σημείωσε ότι σήμερα υπάρχουν ηθικά “δοκάρια” και είναι οι Άγιοί μας τους οποίους η εκκλησία τους προβάλλει καθημερινά με τον πιο επίσημο και λαμπρό τρόπο, όπως και τον πολιούχο Άγιο Χαράλαμπο.
Επίσης με την ευκαιρία της γιορτής θύμισε ότι μέχρι την άλλη Κυριακή συγκεντρώνονται συγκεκριμένα τρόφιμα και κλινοσκεπάσματα στις ενορίες για να αποσταλούν στο ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής ώστε σε συνεργασία με το υπουργείο εξωτερικών να σταλούν στην Τουρκία και τη Συρία που τόσο βαριά έχουν πληγεί.
Στην εκδήλωση που παρουσίασε η δικηγόρος Ευπραξία Χατζηθεοδώρου παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας Γρηγόρης Κουμπής, ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Φραγκούλης, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της χορωδίας “Αρμονία” Κοσμάς Κορωναίος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καμαρίνας Θεόδωρος Δράκος, η υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στέλλα Βαρτελάτου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ”Πρέβεζα” Δημήτρης Κατηνιώτης και πλήθος κόσμου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα