Πέμπτη, 25/04/2024 | 10:43

Μηνύματα ελπίδας για επιμήκυνση-παράταση της τουριστικής περιόδου-Γράφει ο Σπύρος Πλέουρας

564 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/08/2022, 8:27 πμ | 0 σχόλια

Μηνύματα ελπίδας που έχουν βάσιμα καλλιεργήσει προσδοκίες για επιμήκυνση της φετινής τουριστικής περιόδου, φτάνουν από τις Περιφερειακές Ενότητες Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Λευκάδας.

Εφαλτήριο κατά πολλούς το γεγονός ότι στην πραγματικότητα είναι το πρώτο γνήσια ελεύθερο-χωρίς μέτρα- καλοκαίρι μετά τα καλοκαίρια της πανδημίας του κορονοϊού που μεσολάβησαν.

Τα μηνύματα λοιπόν που φτάνουν σε μας από τουριστικούς πράκτορες, ξενοδόχους, αλλά και οι πρόσφατες δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου αρμόδιου για ζητήματα τουρισμού Στράτου Ιωάννου, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έρχεται για τις παράκτιες περιοχές μας, ένας έντονα τουριστικός και…-καιρού επιτρέποντος- καλοκαιρινός Σεπτέμβρης.

Οι ίδιες προβλέψεις ισχύουν και για άλλες παραθαλάσσιες, παράκτιες, τουριστικές περιοχές της χώρας. Σε ότι αφορά τις δικές μας περιοχές ξενοδόχοι, με τους οποίους συνομιλήσαμε και συμμετέχουν και σε θεσμικά όργανα, όπως επί παρδείγματι ο Διευθυντής του ξενοδοχείου Μαργαρώνα και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας Παναγιώτης Γκιοσάς, μιλούν για ενθαρρυντικά μηνύματα για την τουριστική κίνηση του Σεπτεμβρίου.

Σε πρόσφατη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ένας άριστος γνώστης του τουρισμού με εμπειρία, αναφέρεται ακόμα και στον Οκτώβρη και επιχειρηματολογεί πάνω σ’ αυτό με βάση τις κρατήσεις που υπάρχουν στην Παράκτια ζώνη της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και τον Οκτώβρη!

Δεδομένο είναι ότι ο Αύγουστος θα κλείσει με υπέρ το δέον θετικό πρόσημο για τον τουρισμό της ευρύτερης περιοχής μας και όλα δείχνουν ότι τη σκυτάλη θα πάρει ένας εξίσου δυνατός Σεπτέμβρης τουλάχιστον στο πρώτο 15νθήμερο ξεκίνημά του.

Σε ότι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και δη τους Δήμους Πρέβεζας και Πάργας, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η δουλειά που έχει γίνει σε επίπεδο τουριστικής προβολής από την Περιφέρεια Ηπείρου, από τους Δήμους Πρέβεζας και Πάργας, από τη Νέα Ένωση ξενοδόχων Πρέβεζας αλλά και από το Επιμελητήριο Πρέβεζας, έχουν αποδώσει καρπούς φέρνοντας στην περιοχή πολύ κόσμο τόσο από διάφορες περιοχές της χώρας, όσο και σημαντικό αριθμό Ξένων επισκεπτών.

Σημαντικά και ιδιαίτερα κατατοπιστκά είναι και τα στοιχεία που έδωσε η Fraport για την κίνηση στο αεροδρόμιο του Ακτίου: Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Fraport οι επιβάτες των πτήσεων εξωτερικού ανήλθαν στις 174.977 χιλιάδες αντί 82.863 (ή ποσοστό 112,2%) σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021. Συνολικά σε επίπεδο επταμήνου η κίνηση αυξήθηκε κατά 232% σε σχέση με πέρσι και το σύνολο των επιβατών να αγγίζει τις 400 χιλιάδες.

Υπάρχουν σαφέστατα μηνύματα ελπίδας για επιμήκυνση-παράταση της τουριστικής περιόδου και μακάρι να γίνουν πραγματικότητα.

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα