Πέμπτη, 28/03/2024 | 15:19

Σήμερα το 13ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, στα Φλάμπουρα Πρέβεζας

545 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/08/2022, 9:16 πμ | 0 σχόλια

Μετά από δύο χρόνια περιορισμών που δημιούργησε η πανδημία η Σαρακατσάνικη Στάνη στα Φλάμπουρα Πρέβεζας θα ανοίξει τις πύλες της σήμερα Σάββατο 20 Αυγούστου και θα φιλοξενήσει το 13ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στα “Χειμαδιά”.
Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πρέβεζας και περιλαμβάνει παραδοσιακά δρώμενα κι ένα παραδοσιακό πανηγύρι.
Στην είσοδο της Στάνης θα φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου της Αδελφότητας των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου ενώ από τον Σύλλογο της Πρέβεζας θα γίνει προβολή οπτικοακουστικού υλικού και φωτογραφίες από τις δράσεις του.
Για τους μικρούς επισκέπτες θα υπάρχουν δράσεις και παιχνίδια ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στα κεντήματα των Σαρακατσαναίων που κοσμούν τις γυναικείες ποδιές και άλλα αντικείμενα.
Τις εκδηλώσεις θα ολοκληρώσουν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, τα οποία θα παρουσιάσουν σαρακατσάνικους χορούς, ενώ θα ακολουθήσει χορός και τραγούδι.
Ο χώρος της Στάνης θα είναι επισκέψιμος για το κοινό από τις 6 το απόγευμα και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών θα υπάρχει διαμορφωμένος χώρος ελεύθερης στάθμευσης. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις εκδηλώσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Θεόδωρο Κάλλη (6934699528).

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα