Πέμπτη, 25/04/2024 | 20:59

Δήμος Πρέβεζας: Αναβάθμιση αθλητικών υποδομών-Σημαντική παρακαταθήκη του Δημήτρη Καραμανίδη

646 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/04/2022, 2:04 μμ | 0 σχόλια

 

 

Από τις πρώτες μέρες που η σημερινή δημοτική αρχή Πρέβεζας του Δημάρχου Νίκου Γεωργάκου ανέλαβε τα ηνία του Δήμου, ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας και πρώην εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για ζητήματα αθλητισμού Δημήτρης Καραμανίδης, “όργωσε” όλες τις αθλητικές υποδομές του δήμου σε όλες τις δημοτικές ενότητες, έκανε καταγραφές, αλλά και προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων.

Η παρακαταθήκη που άφησε φεύγοντας στον τομέα των αθλητικών υποδομών ο Δημήτρης Καραμανίδης είναι σημαντική, αφού είναι πασιφανές ότι μέσα σε 2-3 μήνες ο Δήμος δεν θα μπορούσε να τρέξει μια σειρά από ζητήματα αθλητικών υποδομών. Ο Δήμος στις αθλητικές υποδομές, δεν είχε αρχή, μέση και τέλος, δεν είχε πυξίδα, χάρη στον Δημήτρη Καραμανίδη ξέρει που πατάει και ξέρει πως να βαδίσει στο ζήτημα των αθλητικών υποδομών.

Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια που δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφισβήτηση και εντάξει στο 2022 είμαστε, ας υπάρχει πολιτικός αλτροϋισμός και πολιτικός πολιτισμός. Δεν είναι κακό-άσχετα αν ο Καραμανίδης αποχώρησε από την παράταξη του δημάρχου- να βγουν και να αναγνωρίσουν το έργο που επιτέλεσε. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας, διότι ως γνωστόν οι δημότες δεν τρέφονται με χλόη, ακολουθεί το δελτίο τύπου του Δήμου Πρέβεζας.

 

Σημαντικά έργα για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του δρομολογεί ο Δήμος Πρέβεζας

Πιο συγκεκριμένα με χρηματοδότηση 108.000,00 από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ θα κατασκευαστεί γήπεδο 5χ5 στη Δημοτική Ενότητα Λούρου, ενώ με ποσό 36.960,06 ευρώ θα πραγματοποιηθεί η συντήρηση συνθετικού χλοοτάπητα των γηπέδων του Δήμου.
Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και εντάσσονται στον προϋπολογισμό του 2022.
Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η προμήθεια νέου αθλητικού εξοπλισμού στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετούνται οι αυξημένες ανάγκες των δημοτών και των αθλητικών συλλόγων που τους χρησιμοποιούν.
Από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 14.929,60 ευρώ για την προμήθεια οργάνων ( στρώμα για άλμα εις ύψος- προπόνησης, στυλοβάτες για άλμα εις ύψος, βατήρας εκκίνησης αγώνων με πιστοποίηση World
Athletics, βαλβίδα άλματος εις μήκος τριπλούν-προπόνησης, προκατασκευασμένος διάδρομος ταρτάν στίβου προδιαγραφών Γ.Γ.Α κλπ).

 


Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος δήλωσε:
«Προγραμματίζουμε και υλοποιούμε νέα έργα για την βελτίωση των αθλητικών υποδομών του Δήμου μας. Η επιτυχία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ακροβατικής Γυμναστικής καθώς και άλλων μεγάλων αθλητικών γεγονότων που έχουν διεξαχθεί ή θα διεξαχθούν το επόμενο διάστημα στην Πρέβεζα , αποδεικνύουν ότι ο Δήμος μας αναπτύσσει μια νέα δυναμική στον τομέα του αθλητισμού.
Το τελευταίο διάστημα έχουμε διευθετήσει εκκρεμότητες ετών επιλύοντας “καίρια” προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι αθλητικές εγκαταστάσεις.
Και συνεχίζουμε την προσπάθεια έχοντας ως προτεραιότητα την βελτίωση των υφιστάμενων αλλά και την δημιουργία νέων αθλητικών χώρων που θα αποτελέσουν σημείο συνάντησης των δημοτών αλλά και πόλο έλξης αθλητών από κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα