Κυριακή, 05/05/2024 | 00:38

Δημοσιεύτηκε ο διαγωνισμός για την κατασκευή Διοικητηρίου στην Πρέβεζα στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα

92 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/04/2024, 5:53 μμ | 0 σχόλια

Την προκήρυξη του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την κατασκευή Διοικητηρίου στην Π.Ε Πρέβεζας προχώρησε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 2.364.160 ευρώ και περιλαμβάνει την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα.
Είχε προηγηθεί ένα μεγάλο διάστημα διαδικασιών και προσπαθειών από την Περιφέρεια Ηπείρου στην οποία έχει παραχωρηθεί ο χώρος, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα και κυρίως να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από το ΚΑΣ δεδομένου ότι πρόκειται για αρχαιολογικό χώρο.
Επίσης εκτελέστηκαν και οι εργασίες προϋπολογισμού 200.000€ για την απομάκρυνση του αμιάντου από τα κτίρια του πρώην Στρατοπέδου, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα η διαδικασία της δημοπράτησης του διοικητηρίου το οποίο θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, Φορείς Πολιτισμού κλπ, ενώ θα διαθέτει χώρους περιπάτου ,αναψυχής και πρασίνου για τους πολίτες.
Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 29 Μαΐου, ενώ ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι οι 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
Ο Αντιπεριφειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του για την εξέλιξη αυτή, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για το επιστέγασμα συντονισμένων προσπαθειών που κατέβαλε η Περιφέρεια Ηπείρου.
“Είναι ένα έργο που η Πρέβεζα το περιμένει εδώ και 40 χρόνια” ανέφερε ο κ. Ιωάννου, σημειώνοντας ότι ο εμβληματικός αυτός χώρος θα επιστρέψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς τους πολίτες.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα