Παρασκευή, 08/12/2023 | 08:31

Μήνυμα Δημάρχου Ζηρού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

562 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/03/2022, 5:13 μμ | 0 σχόλια

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, προέβη στο ακόλουθο μήνυμα: «Η 8η Μαρτίου θεσπίστηκε και γιορτάζεται κάθε χρόνο, ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day). Μία ημέρα που σηματοδοτεί και τιμάει τις κινητοποιήσεις, τις θυσίες και τις κατακτήσεις των γυναικών.
Η 8η Μαρτίου φέρνει στη σκέψη τον αγώνα που έκαναν οι –στην πλειοψηφία τους μετανάστριες- υφάντρες και ράφτρες, στις βιοτεχνίες ‘κάτεργα’ της Νέας Υόρκης, όταν το 1857 ξεσηκώθηκαν και για πρώτη φορά με τρόπο δυναμικό διεκδίκησαν ίσα εργασιακά δικαιώματα με τους άνδρες και ανθρώπινες συνθήκες. Μας φέρνει στη μνήμη όμως και το διαχρονικά ηρωικό μεγαλείο της Ελληνίδας που κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες, με απαράμιλλο θάρρος και γενναιότητα, στάθηκε παρούσα σε όλα τα προσκλητήρια του έθνους στη σύγχρονη ιστορία του για ν’ ανθίσει το δέντρο της ελευθερίας.
Υπενθυμίζει και υπογραμμίζει τους αγώνες που δίνουν οι σύγχρονες γυναίκες και βέβαια το χρέος που έχουμε ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί, να ορθώσουμε τείχος προστασίας και να εμβαθύνουμε την ουσιαστική ισότητα και ισοτιμία των φύλων. Στον ‘πόλεμο’ της καθημερινότητας και της ζωής οι γυναίκες βρίσκονται συνεχώς στην πρώτη γραμμή, ως σύζυγοι, μητέρες, εργαζόμενες.
Με απόλυτο σεβασμό οφείλουμε ν’ αφιερώσουμε τη φετινή επέτειο στις γυναίκες που έπεσαν θύματα ενδοοικογενειακής, έμφυλης ή και διαδικτυακής βίας, αλλά και σε όλες όσες δολοφονούνται, βιάζονται, μεταναστεύουν ή ‘εργαλειοποιούνται’ στον άδικο πόλεμο της Ουκρανίας.
Η διασφάλιση της ειρηνική ζωής και η εξάλειψη των ανισοτήτων, δυστυχώς παραμένουν επιτακτικό ζητούμενο.
Ευχή και ελπίδα μας να έρθει η στιγμή που να μην χρειάζονται επετειακές ημέρες.
Χρόνια πολλά στις γυναίκες του Δήμου μας αλλά και σε όλες τις γυναίκες του κόσμου!
Καλή Σαρακοστή!

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα