Πέμπτη, 25/04/2024 | 19:29

Πρέβεζα-Καθαρά Δευτέρα: Κοσμοπλημμύρα-οιωνός για την τουριστική περίοδο

1459 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/03/2022, 2:52 μμ | 0 σχόλια

 

Τι κι αν οι μετεωρολογικές προβλέψεις έκαναν λόγο για βροχές, συννεφιές και καιρικές συνθήκες όχι ιδιαίτερα φιλικές, η παράκτια ζώνη της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, δέχθηκε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022.

Πολύς κόσμος από Γιάννενα, Άρτα, Βόρεια Ελλάδα και άλλες περιοχές της χώρας, βρέθηκε στην παράκτια ζώνη του νομού Πρέβεζας, την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου, για να γιορτάσει τα κούλουμα.

Παρά τις όχι και τόσο φιλικές καιρικές συνθήκες, στα καφέ της παραλίας, στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας, στα κουτούκια και στο Σαϊτάν Παζάρ την ημέρα της Καθαρά Δευτέρας το μεσημέρι υπήρξε -χωρίς ίχνος υπερβολής- κοσμοπλημμύρα.

Κι αν αναλογιστούμε ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ιδιαίτερα φιλικές και παρόλα αυτά τόσος κόσμος επισκέφθηκε την περιοχή μας, τότε ασφαλέστατα μπορούμε να μιλήσουμε για κοσμοπλημμύρα-οιωνό για την τουριστική περίοδο που θα έρθει.

Ότι στέρησε η περίοδος του κορονοϊού στον τουρισμό του ευλογημένου από τον Θεό και ευνοημένου από τη φύση τόπο μας, όλα δείχνουν ότι θα το εισπράξει την φετινή τουριστκή περίοδο, εκτός σοβαρότατων απροόπτων.

Με τη συννεφιά, υπό τον φόβο των βροχοπτώσεων (που έκαναν την εμφάνισή τους λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι) κι όμως τόσος κόσμος επισκέφθηκε την περιοχή μας την Καθαρά Δευτέρα κι αυτό νομίζω ότι λέει πολλά για το άμεσο μέλλον.

Καλή Σαρακοστή σε όλους και σε όλες!!!

Σπύρος Πλέουρας 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα