Παρασκευή, 26/04/2024 | 12:14

Πάργα: Στα συν, ο τουρισμός από την Ρουμανία

699 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/08/2021, 10:48 πμ | 0 σχόλια

Τα καλοκαίρια της πανδημίας του κορονοϊού έκαναν πιο σοφούς όλους μας και κυρίως τους ασχολούμενους με τον τουρισμό.

Τα προ κορονοϊού καλοκαίρια η αλήθεια είναι ότι υπήρξε μια καχυποψία τρόπον τινά για επισκέπτες από τις Βαλκανικές χώρες.

Έντονη τουριστική κινητικότητα παρατηρήθηκε τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο από τη Ρουμανία.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι επαγγελματίες της Πάργας που κάνουν λόγο για καλή τουριστική αγορά δε διστάζουν μάλιστα να τους χαρακτηρίσουν “ωραίους τύπους”.

Ήταν τέτοια η τουριστική κίνηση από την αγορά της Ρουμανίας στην Πάργα, που ορισμένοι επαγγελματίες είδαν μεγαλύτερη κατανάλωση ακόμα και από το καλοκαίρι του 2019.

Το γεγονός είναι ασφαλώς αξιοσημείωτο, αφού στον κατεξοχήν τουριστικό Δήμο της Ηπείρου τον Δήμο της Πάργας και στην Πάργα ειδικότερα, ο τουρισμός βρίσκει πρόσφορο έδαφος ακόμα και τα καλοκαίρια της πανδημίας του κορονοϊού.

Στη φετινή τουριστική περίοδο, ο τουρισμός από την Ρουμανία ήταν ένα συν για την Πάργα (και συνεχίζει να είναι) και αυτή η πραγματικότητα δεν ήταν δυνατόν να ξεφύγει από τα “ραντάρ” της επιτροπής τουριστικής προβολής του Δήμου Πάργας, αλλά και του ίδιου του δημάρχου Νίκου Ζαχαριά!

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ήδη από τη δημοτική αρχή Πάργας υπάρχει πλάνο για αξιοποίηση τόσο των τουριστών από τη Ρουμανία, όσο και από άλλες χώρες, για να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο η τουριστική κίνηση σε όλο τον Δήμο Πάργας!

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα