Τετάρτη, 18/05/2022 | 08:55

Αναφορά του Κώστα Μπάρκα για δωρεάν παροχή ηλεκτρονικών υπολογιστών στους μαθητές-μέλη τρίτεκνων οικογενειών

275 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/04/2020, 1:29 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Τη δωρεάν παροχή ηλεκτρονικών υπολογιστών για τους μαθητές- μέλη τρίτεκνων οικογενειών, ζητά με Αναφορά του προς την Υπουργό Παιδείας ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Στην Αναφορά του κ. Μπάρκα επισυνάπτεται η Επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ), η οποία έχει κοινοποιηθεί στον κ. Πρωθυπουργό και στο Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή. 

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην Αναφορά, «είναι σίγουρο και αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ομοσπονδίας, πως σε κάθε μία από τις οικίες των οικογενειών με τρία τέκνα, δεν επαρκεί ο αριθμός ηλεκτρονικών συσκευών για όλα τα μέλη της πολυμελούς οικογένειας, ειδικά δε αν συνυπολογιστεί πως αρκετοί από τους γονείς εργάζονται με τηλεργασία τότε η διαμορφωθείσα κατάσταση, ως προς τη διάθεση ηλεκτρονικών υπολογιστών, γίνεται πολύ δύσκολη είτε για τα παιδιά- μαθητές, είτε για τους γονείς- εργαζόμενους.». 

Η Αναφορά του κ. Μπάρκα, στηριζόμενη σε αίτημα ενός συγκεκριμένου συλλογικού εκπροσώπου, αναδεικνύει ευρύτερα την άμεση ανάγκη για τη στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους, ανεξαρτήτως αριθμού παιδιών και έρχεται σε συνέχεια του αιτήματος της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη δωρεάν διάθεση ηλεκτρονικών υπολογιστών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αίτημα στο οποίο προκύπτει ότι η κυβέρνηση υπαναχωρεί, αφού ενώ το Υπουργείο Παιδείας έστειλε Εγκύκλιο στις εκπαιδευτικές μονάδες όλης της χώρας για την καταγραφή και αποστολή του ακριβούς αριθμού μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να προχωρήσει η προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, μόλις δύο μέρες αργότερα υπαναχώρησε, καθώς απέστειλε νέα Εγκύκλιο, με την οποία διευκρινίζεται ότι η προμήθεια υπολογιστών αφορά ελλείψεις της σχολικής μονάδας και όχι των φυσικών προσώπων, δηλαδή εκπαιδευτικών ή μαθητών. Ενέργεια, που ήδη έχει καταγγελθεί ως εμπαιγμός από συλλογικούς εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

Φαίνεται ότι για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν εκατομμύρια και «λεφτόδεντρα» για να μοιράζει με αδιαφάνεια σε φίλους καναλάρχες, αλλά δεν υπάρχουν για να στηρίξει μαθητές και γονείς αυτές τις δύσκολες στιγμές.            

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα