Τρίτη, 16/04/2024 | 23:12

Ο όμιλος Unesco Πρέβεζας για την ημερίδα για τον Επίκτητο και την επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας

759 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/12/2019, 10:33 πμ | 0 σχόλια

 

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 η επιστημονική Ημερίδα με τίτλο «Επίκτητος και Ελευθερία» που τελούσε υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.
Η Επιστημονική Ημερίδα συνδιοργανώθηκε από τον Όμιλο για την UNESCO Πρέβεζας και το Δήμο Πρέβεζας
Κηρύσσοντας την έναρξη της ημερίδας ο κύριος πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «ανακαλώντας στην μνήμη μας, την σκέψη του Επίκτητου περί Ελευθερίας, μένουμε πιστοί στις αρχές και στις αξίες της Δημοκρατίας και του πολιτισμού μας, επέκεινα δε στις αρχές και στις αξίες της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.
Αναφερόμενος στο θέμα του Συνεδρίου ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά του και ότι το Συνέδριο πρέπει να καταστεί ένα είδος θεσμού με την έννοια της επανάληψης του κατά τακτικά χρονικά διαστήματα στον ίδιο πάντα χώρο έτσι ώστε η Νικόπολη να καταστεί το επίκεντρο της φιλοσοφικής σκέψης του Επίκτητου.
Ενώ σημαντική και ξεκάθαρη ήταν η τοποθέτηση του κυρίου Προέδρου της Δημοκρατίας στην προσπάθεια που καταβάλλει ο όμιλος ώστε ο Αρχαιολογικός χώρος της Νικόπολης να ενταχθεί στον κατάλογο των παγκοσμίως προστατευόμενων Μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO.

Συγκεκριμένα ο κ. πρόεδρος τόνισε: Εύχομαι η Ημερίδα αυτή να είναι η αρχή για να γίνει το βήμα να ενταχθεί η Νικόπολη στα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO.
Για την διοργάνωση αυτής της Ημερίδας ο όμιλος εργάστηκε εδώ και μία διετία περίπου και υπήρξαν συναντήσεις του Δ.Σ. του ομίλου με τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Επίσης την πόλη μας επισκέφθηκε αυτές τις ημέρες και η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κυρία Αικατερίνη Τζιτζικώστα ώστε να παραστεί στην Ημερίδα και έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία για άλλη μία φορά να την ξεναγήσουμε στον αρχαιολογικό χώρο.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα