Παρασκευή, 26/04/2024 | 12:09

Εντείνει επισκέψεις και περιοδείες του εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου ο υπ.Βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς

909 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/06/2019, 8:36 μμ | 0 σχόλια

 

 

Το βράδυ της Τρίτης περπάτησε στο κέντρο της πόλης μας, όπου συνάντησε πλήθος συμπολιτών. Συζήτησε τις αγωνίες τους για την κατάσταση στη χώρα μας καθώς και την ανάγκη για πολιτική αλλαγή και την ανάληψη της ευθύνης απο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Συνομίλησε με τους επαγγελματίες που επιζητούν να έχουν το κράτος αρωγό στην καθημερινή προσπάθειά τους και όχι αντίπαλο. Συνάντησε γονείς και συνταξιούχους που έχουν κουραστεί να νιώθουν ανασφάλεια για τους ίδιους, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Προβλήματα που οξύνθηκαν κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η επίλυσή τους αποτελεί προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία και τον αυριανό Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

 

 

Το πρωί της Τετάρτης επισκέφτηκε – όπως έχει κάνει αρκετές φορές και κατά την διάρκεια της θητείας του- το ΚΑΠΗ του Δήμου Λευκάδας και το Γηροκομείο. Η τρίτη ηλικία πρέπει να στηρίζεται από την πολιτική ηγεσία και ο κ.Καββαδάς θα συνεχίσει να αγωνίζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Στην συνέχεια, επισκέφτηκε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της πόλης μας, όπου και συνομίλησε με τα στελέχη και τους εργαζομένους οι οποίοι δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες της Λευκάδας.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε έναν από τους ιστορικούς θησαυρούς του νησιού μας. Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους του Νομού Λευκάδος. Συνομίλησε με τους εργαζομένους και την προϊσταμένη κ. Μαρία Μέγα. Το Αρχείο Λευκάδας λειτουργεί στην πόλη της Λευκάδας από την εποχή της Ενετοκρατίας (1684) μέχρι και σήμερα και είναι ένα από τα παλαιότερα και σημαντικότερα της χώρας μας. Το περιεχόμενό του είναι μεγάλο σε όγκο και πολύτιμο σε αξία όχι μόνο για την Ιστορία του νησιού μας και της Επτανήσου αλλά και της Ευρώπης. Η κρίση που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια καθώς και η περικοπή των κρατικών πόρων και αυτών της αυτοδιοίκησης, έχει πλήξει αναπόφευκτα και τη λειτουργία του Αρχείου. Το θέμα αυτό έχει απασχολήσει αρκετά τον κ. Καββαδά ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει να παλέυει για να αντιστραφεί άμεσα αυτή η κατάσταση, καθώς η διαφύλαξη της ιστορίας μας ισοδυναμεί με διαφύλαξη της εθνικής μας ταυτότητας.

Το απόγευμα της Τετάρτης επισκέφθηκε την περιοχή των Σφακιωτών. Λαζαράτα, Κάβαλος, Φρυάς, Πινακοχώρι και Ασπρογερακάτα, χωριά με ιστορία, πλούσια πολιτιστική παράδοση και όλα τους με άξιους κατοίκους. Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εδώ έδειξε το σκληρό αληθινό της πρόσωπο. Πολλά τα προβλήματα, όπως ο δρόμος της Λαγκάδας που παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων παραμένει κλειστός, δημιουργώντας οικονομική ασφυξία στους κατοίκους της ορεινής Λευκάδας και στους επαγγελματίες του τουρισμού. 

Οι περιοδείες του κ.Καββαδά συνεχίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης με επισκέψη στα παραθαλάσσια χωριά Καρυώτες, Λυγιά και Νικιάνα. Η θερμή υποδοχή των κατοίκων για μια ακόμα φορά τον συγκίνησε και τον γέμισε με αίσθημα ευθύνης για την επόμενη ημέρα. Ο κ. Καββαδάς δεσμεύθηκε ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε τους προσπάθεια και ότι η πόρτα του γραφείου του θα συνεχίσει να είναι ανοιχτή σε όλους τους κατοίκους του νομού.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα