Τρίτη, 06/06/2023 | 09:28

Ερώτηση του βουλευτή Σ. Γιαννάκη αναφορικά με την καρδιολογική κλινική του Γ.Ν. Πρέβεζας

587 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/03/2019, 4:43 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

                                                  Πρέβεζα 07/03/2019

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς

Τον Υπουργό Υγείας

κ. Ανδρέα Ξανθό

ΘΕΜΑ: «Δυσλειτουργία Καρδιολογικής Κλινικής Γ.Ν. Πρέβεζας»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Στην Καρδιολογική Κλινική του Γ.Ν. Πρέβεζας, από την 01/01/2019 υπηρετούν τρεις (3) γιατροί επιμελητές, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τις εφημερίες όλου του μήνα. Αυτό σημαίνει δέκα (10) με έντεκα (11) εφημερίες το μήνα, τη στιγμή που ο νόμος προβλέπει επτά (7) στη ζώνη που ανήκει το Νοσοκομείο Πρέβεζας. Οι συγκεκριμένοι γιατροί δείχνουν ιδιαίτερη προσήλωση στο καθήκον τους και καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Κλινικής. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ενισχύονται και από το γεγονός ότι έχουν ηλικιακά υπερβεί το 60ο έτος της ηλικίας τους, αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και η υπηρεσιακή τους θητεία ξεπερνά τα 30 χρόνια.

Ένα ακόμη μείζον πρόβλημα για τη στελέχωση της Καρδιολογικής Κλινικής είναι  το γεγονός της απουσίας επικουρικών γιατρών που επιλέγουν το Γ.Ν. Πρέβεζας στον πίνακα της 6ης ΥΠΕ που αφορούν την ειδικότητα της καρδιολογίας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι γιατρός της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πρέβεζας έχει μετακινηθεί στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Λευκάδας από το 2014, το δυναμικό της οποίας απαρτίζεται από τέσσερις επιμελητές, η ζώνη που ανήκει το Γ.Ν. Λευκάδας υποστηρίζει 11 εφημερίες και ως εκ τούτου υπερκαλύπτεται ο μήνας με τρεις ιατρούς και επιπλέον δεν αντιμετωπίζονται εκεί  τα βαριά περιστατικά τα οποία διακομίζονται στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Επίσης το Νοσοκομείο Πρέβεζας εκτός από τη νοσηλεία ασθενών, διαθέτει και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

  1. Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας έχει εντοπίσει το σοβαρό αυτό πρόβλημα που δυσχεραίνει το έργο των ιατρών της Καρδιολογικής κλινικής  του Γ.Ν. Πρέβεζας, θέτοντας ίσως σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές;
  2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την επίλυση του ανωτέρω προβλήματος;

 

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΠΡΕΒΕΖΗΣ Ν.Δ.

                                                                                 ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα