Παρασκευή, 03/02/2023 | 13:02

Μόλις στο 3% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-Τρίτο κόμμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη

530 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/09/2017, 2:54 πμ | 0 σχόλια

Κλείσιμο της ψαλίδας ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ καταγράφει η έρευνα της Commonview. Μετά από μια περίοδο κατά την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση έδειχνε να προηγείται σημαντικά του κυβερνώντος κόμματος, πλέον η ψαλίδα κλείνει και ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει σημαντικά ποσοστά επανασυσπείρωσης.

Σύμφωνα με την έρευνα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού, φαίνεται ότι έχει ανακτήσει σημαντικό έδαφος και πλέον η απόσταση που φαίνεται να τον χωρίζει από τη Νέα Δημοκρατία βρίσκεται μόλις στις 3 ποσοστιαίες μονάδες. Το κυβερνών κόμμα καταγράφει ποσοστό24% έναντι 27% της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντίστοιχα, στο ερώτημα “ποιόν θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό” ο κ. Μητσοτάκης προηγείται μεν με ποσοστό 32,1%, ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται πλέον σε “απόσταση αναπνοής”, αφού συγκεντρώνει 29,2%. Πάντως, ο “κανένας” εξακολουθεί να συγκεντρώνει μεγαλύτερο ποσοστό από τους πολιτικούς αρχηγούς στην καταλληλότητα για το αξίωμα του πρωθυπουργού με ποσοστό 36,6%.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να διατηρεί σημαντικό προβάδισμα στην κοινή γνώμη σε ερωτήματα που αφορούν την αποτελεσματικότητα στη διαχείριση συγκεκριμένων τομέων όπως την ανεργία ή την εγκληματικότητα.

Από εκεί και πέρα η Δημοκρατική Συμπαράταξη παρουσιάζει άνοδο και είναι τρίτο κόμμα με 7,2% ενώ ψηλά παραμένει η οργάνωση της Χρυσής Αυγής με 7%. Στο 6,5% το ΚΚΕ και όλα τα υπόλοιπα κόμματα εκτός Βουλής

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα