Τετάρτη, 12/05/2021 | 10:42

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους στην Πάργα-Για 92 μετανάστες και 4 διακινητές κάνει λόγο, το λιμενικό σώμα

444 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/04/2017, 7:13 μμ | 0 σχόλια

Επειδή υπήρξε σύγχυση αναφορικά με τον αριθμό των μεταναστών που εντοπίστηκαν στην ακτή του Αϊ Γιαννάκη στην Πάργα, κάποιοι έκαναν λόγο για… 150 άτομα, άλλοι για 103, εμείς είχαμε αναφέρει από την πρώτη στιγμή στη διαδικτυακή ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, ότι εντοπίστηκαν 93 άτομα. Το λιμενικό σώμα με επίσημη ανακοίνωσή του, επισήμανε τα εξής:   Στον εντοπισμό ενενήντα δύο (92) αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη των τεσσάρων (04) αλλοδαπών διακινητών τους προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, με τη συνδρομή στελεχών της οικείας Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, του οικείου Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές  Πρέβεζας και Πάργας.
    Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για την καταπολέμηση κάθε μορφής οργανωμένης εγκληματικότητας.
    Συγκεκριμένα, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή  “Αϊ-Γιαννάκης” Πάργας, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. το Ι/Φ “CHLOE” σημαίας Μάλτας, να έχει αποπλεύσει αφού είχε επιβιβαστεί σταδιακά σε αυτό, ο προαναφερόμενος αριθμός αλλοδαπών, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα. Στη συνέχεια, το Ι/Φ σκάφος ακινητοποιήθηκε και συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Πάργας, όπου οι δύο (02) αλλοδαποί χειριστές του, ηλικίας 31 και 22 ετών συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν μαζί με τους ενενήντα δύο (92) αλλοδαπούς επιβαίνοντες του (40 άντρες, 22 γυναίκες και 30 παιδιά) στην  Ηγουμενίτσα.
    Παράλληλα, μετά την επιβίβαση των ανωτέρω αλλοδαπών στο εν λόγω Ι/Φ σκάφος,  εντοπίστηκε από στελέχη   Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. επί  επαρχιακής οδού της Πάργας, Ι.Χ. όχημα  με οδηγό έναν 32χρονο αλλοδαπό να κινείται προς παραλαβή έτερου 43χρονου αλλοδαπού, οι οποίοι κατόπιν καταδίωξης ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.
    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση  κατά την αυτόφωρη διαδικασία συνελήφθησαν οι ανωτέρω τέσσερις (04) αλλοδαποί ως διακινητές και τριάντα έξι (36) αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ κατασχέθηκαν το Ι.Χ. όχημα και  το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα