Τετάρτη, 12/05/2021 | 16:56

O Φιγιόν και ο Αμόν καλούν τους ψηφοφόρους τους να ψηφίσουν Μακρόν

421 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/04/2017, 7:23 μμ | 0 σχόλια

Περίπου μια ώρα μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων exit poll, ο υποψήφιος της Γαλλικής συντηρητικής Δεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν και ο υποψήφιος του σοσιαλιστικού κόμματος Μπενουά Αμόν, κάλεσαν τους ψηφοφόρους τους να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο τον Μακρόν για να αποκλείσουν το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν. 

Κατόπιν τούτου, οι συσχετισμοί στον δεύτερο γύρο είναι ξεκάθαροι. Ο Μακρόν θα συγκεντρώσει ψήφους από τις δεξαμενές της γαλλικής Κεντροδεξιάς συνολικά και του γαλλικού Σοσιαλιστικού κόμματος, ενώ η Λεπέν δεν διαθέτει εφεδρικές δεξαμενές ψηφοφόρων.

22:05  Τελική εκτίμηση Ipsos
Σύμφωνα με το France 24, η τελική εκτίμηση της Ipsos είναι: 
Μακρόν: 23,7% 
Λε Πεν: 21,9%
Φιγιόν: 19,7%
Μελανσόν: 19,2% 
Αμόν: 6,2%
21:59  Εθνικό Μέτωπο: Δημοψήφισμα για την παγκοσμιοποίηση ο β’ γύρος
Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Μαρίν Λεπέν Νταβίντ Ρασλίν δήλωσε ότι η πρόκριση της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου στην ψηφοφορία της 7ης Μαΐου καθιστά τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών δημοψήφισμα για την παγκοσμιοποίηση.
Για «νίκη για πατριώτες» έκανε λόγο η ανηψιά της Μαρίν Λεπέν Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν.
Δεξιά και Σοσιαλιστές ψηφίζουν Μακρόν
Συντηρητικοί και σοσιαλιστές γάλλοι πολιτικοί εκφράζουν την υποστήριξή τους προς τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν εναντίον της Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Μετά την δημοσιοποίηση των πρώτων εκτιμήσεων, ο προεδρικός υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπενουά Αμόν κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν τον Εμανουέλ Μακρόν και να απορρίψουν την Μαρίν Λεπέν με τον ισχυρότερο τρόπο.
Ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ, ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φόλ εξέφρασαν επίσης την υποστήριξή τους προς τον Εμανουέλ Μακρόν.
Από την άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός Ζαν-Πιερ Ραφαρέν και μέλος του κόμματος «οι Ρεπουμπλικανοί» δήλωσε ότι σε «ό,τι τον αφορά και χωρίς δισταγμό δηλώνω ότι πρέπει να συσπειρωθούμε πίσω από τον Εμανουέλ Μακρόν».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα