Τετάρτη, 21/04/2021 | 09:28

Πρέβεζα: Το έθιμο με τους Καβαλάρηδες αναβίωσε στον Άγιο Θωμά

461 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/04/2017, 3:52 μμ | 0 σχόλια

Ένα υπέροχο έθιμο, αναβίωσε και φέτος στον Άγιο Θωμά, στην Πρέβεζα,  ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου που φέτος συνέπεσε με την εορτή του Αγίου Θωμά, την Κυριακή 23 Απριλίου. Πλήθος πιστών από το πρωί, είχε κατακλύσει τον ιερό ναό του Αγίου Θωμά και μετά την εκκλησία, οι Καβαλάρηδες παρέλαβαν την εικόνα του Αγίου Γεωργίου, από τον πατέρα Δημήτριο.

Πέντε Καβαλάρηδες, 4 άνδρες και μία γυναίκα με τα άλογά του μετά την θεία λειτουργία παρέλαβαν την εικόνα του Αϊ Γιώργη από τον Πάτερ Δημήτριο και αφού την περιέφεραν στον οικισμό του Αγίου Θωμά, κατέληξαν στο εκκλησάκι του Αϊ Γιώργη στο Σκαφιδάκι όπου την τοποθέτησαν.


 Η φετινή αναβιώση σημαδεύτηκε από ένα άτυχο συμβάν αφού το ένα άλογο λόγο εποχής αναπαραγωγής ήταν ιδιαίτερα επιθετικό με αποτέλεσμα να ρίξει κάτω τον αναβάτη άλλου αλόγου, ο οποίος ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά και συνέχισε μαζί με τους υπόλοιπους την περιφορά της εικόνας.

 Σήμερα το απόγευμα και ώρα 6.00 μ.μ. θα γίνει ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο Σκαφιδάκι.Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες και του χρόνου με υγεία!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα