Παρασκευή, 19/04/2024 | 22:32

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

593 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/03/2016, 9:00 πμ | 0 σχόλια

Στη συνάντηση έγινε αναλυτική συζήτηση για τις εξελίξεις στο εργατικό –λαϊκό κίνημα. Οι άξονες που κατατέθηκαν συνοψίζονται στις παρακάτω επισημάνσεις:
1) Με το προσύμφωνο κυβέρνησης –κουαρτέτου που ήρθε στη δημοσιότητα για το ασφαλιστικό-φορολογικό, μπαίνει στην τελική του φάση η προσπάθεια επιβολής των νέων σκληρών μέτρων που φέρνει το 3ο μνημόνιο. Παρά τη συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο τα μέτρα έχουν πάει πίσω λόγω και των λαϊκών αντιδράσεων που εκφράστηκαν με τα αγροτικά μπλόκα και τη μεγάλη κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 4 Φλεβάρη
2) Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία  απέδειξε, με τελευταίο παράδειγμα τις εκφυλιστικές διαδικασίες του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, πως όχι μόνο δε θέλει αλλά και δε μπορεί να αντιπαλέψει  τις πολιτικές εξαθλίωσης του κόσμου της εργασίας και ο ρόλος της είναι να ελέγξει και να αποκλιμακώσει τους αγώνες, στηρίζοντας και υλοποιώντας τη γραμμή της ήττας και της συμβολικής διαμαρτυρίας. Το αδιέξοδο αυτό καταγράφεται όλο και πιο καθαρά στη γραμμή και στις αποφάσεις που ακολουθεί και η ΑΔΕΔΥ. Ενώ άρχισε να διαμορφώνεται κλίμα αγωνιστικής απάντησης,  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλλιέργησαν το τελευταίο δίμηνο κλίμα αναμονής το οποίο βοηθάει κυβέρνηση Ε.Ε και ΔΝΤ να περάσουν τα μέτρα.  
3) Η κατάσταση στο εσωτερικό των εργαζομένων  δεν είναι αυτή που απαιτούν οι συνθήκες «πολέμου» , όμως η συμμετοχή και η αντίδρασή τους εξαρτάται από τις πρωτοβουλίες και δράσεις που πρέπει άμεσα να πάρουν οι ταξικές δυνάμεις, για να αντιστρέψουν το κλίμα και να δείξουν πως ο στόχος της μη κατάθεσης του απαράδεκτου νομοσχεδίου είναι δυνατός.
4) Η προσφυγική κρίση, η εξέλιξή της και η επαίσχυντη συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας, με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης, δημιουργούν μια νέα κατάσταση για το εργατικό κίνημα, που πρέπει  με επιμονή να προβάλει την άρρηκτη διασύνδεση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης με την άθλια αντιμετώπιση του  προσφυγικού  ζητήματος και την ανάγκη συνολικής ήττας της κυβέρνησης και της πολιτικής της. Ενισχύουμε την αλληλεγγύη,  και συμβάλλουμε στη πραγματοποίηση αντιιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού συλλαλητηρίου στο ΑΚΤΙΟ και στη πόλη.
5)Πραγματοποιούμε συνέντευξη τύπου. Βγάζουμε ανακοίνωση και πραγματοποιούμε εξόρμηση σε όλους τους χώρους δουλειάς. Προβάλουμε με επιθετικό τρόπο όχι μόνο το αίτημα να μην περάσει αυτό το έκτρωμα, αλλά και να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές, τα αντιασφαλιστικά μέτρα που έχουν ψηφιστεί και τα πολιτικοσυνδικαλιστικά αιτήματα του κινήματος για διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών, ρήξη με την Ε.Ε. και το ευρώ.
Δίνουμε τη μάχη για κοινή συγκέντρωση των σωματείων του δημοσίου στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 7/4. Καλούμε στη 48ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί όταν κατατεθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα και επιδιώκουμε συντονισμό με τη φτωχομεσαία αγροτιά .
Τέλος εκδίδουμε ανακοίνωση αλληλεγγύης και ενημέρωσης στους πρόσφυγες στη γλώσσα των χωρών προέλευσης τους.
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ- ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
29/3/16

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα