Πέμπτη, 18/04/2024 | 14:04

Δυναμικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα!

615 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/03/2016, 9:08 πμ | 0 σχόλια
Δυναμικό ήταν το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μάρτη στη Θεοφάνειο, στην Πρέβεζα, για το προσφυγικό και το ασφαλιστικό, μετά από σχετικό κάλεσμα της γραμματείας Πρέβεζας του ΠΑΜΕ και των σωματείων που συσπειρώνονται σε αυτό.
Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση πραγματοποίησε, ο Γιώργος Μισηρλής, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Α΄ Βαθμού Ν. Πρέβεζας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε :

«Από αυτό το βήμα, ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες.
Υψώνουμε μέτωπο ενάντια στη βαρβαρότητα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μονοπωλίων, που ματοκυλλά τους λαούς, που γεννά τους πολέμους, τον ξεριζωμό και την ξενιτιά, δημιουργώντας στρατιές ανθρώπινων ψυχών.
Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ανεχτεί αυτή την κατάσταση, να μείνει παρατηρητής στο έγκλημα που εξελίσσεται σε βάρος προσφύγων και μεταναστών, στον εγκλωβισμό χιλιάδων κυνηγημένων στη χώρα μας, στους χιλιάδες πνιγμούς ακόμα και μικρών παιδιών στο Αιγαίο για να ξεφύγουν από την εξαθλίωση και τη φωτιά του πολέμου
Απαιτούμε :
Να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων, μεταναστών. Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής (Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανος) και από την Ελλάδα στις χώρες τελικού προορισμού τους. Μέχρι τότε να διαμένουν προσωρινά σε αξιοπρεπή κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, που θα τους παρέχουν σίτιση, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, διερμηνεία και νομική βοήθεια με την ευθύνη του κράτους και όχι των ΜΚΟ. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και να κλείσουν οι βάσεις…
… Αυτοί που δε διστάζουν να ισοπεδώσουν χώρες ολόκληρες με βομβαρδισμούς, προκειμένου να διασφαλιστεί το καπιταλιστικό κέρδος και η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι οι ίδιοι που μειώνουν τα μεροκάματα, καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, διαλύουν το Κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.
Η κυβέρνηση, παρά τη λαϊκή κατακραυγή, είναι αποφασισμένη να φέρει το νομοσχέδιο-έκτρωμα για ψήφιση στη Βουλή.
Τους προειδοποιούμε : Αν τολμήσουν κάτι τέτοιο, απαντάμε με 48ωρη γενική απεργία να μην περάσει ο νόμος λαιμητόμος για την Κοινωνική Ασφάλιση.
Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία στο Δημόσιο στις 7 του Απρίλη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων στην Εφορία στις 9 το πρωί.
Την 1η μέρα της 48ωρης γενικής απεργίας πραγματοποιούμε συλλαλητήριο στο Φόρο στις 10 το πρωί και τη 2η μέρα πηγαίνουμε όλοι μαζικά στο κεντρικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ, ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – μεγάλο κεφάλαιο.
Να ακουστεί δυνατά το σύνθημα : τσακίζουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο.»
    Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα