Η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου, με τον συντονισμό και προγραμματισμό του εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την συμμετοχή του Δήμου Ιωαννιτών, της Ένωσης Γαστρονομίας Ηπείρου, του Σωματείου εστιατορίων «Παμβώτις», και του δημόσιου ΣΑΕΚ έχει πλέον ολοκληρώσει την πρώτη φάση ανάπτυξης της με την εφαρμογή της διαδικασίας πιστοποίησης και την απονομή του σήματος στα:
Τα 5 μέχρι στιγμής πρώτα πιστοποιημένα εστιατόρια
Σε αυτά προωθούνται συνταγές υψηλών προδιαγραφών με τα πρώτα 4 τοπικά εμβληματικά προϊόντα
(κασκαβάλ Πίνδου – ορεινό Ηπείρου (μπούτσικο) – πατάτες Χρυσοβίτσας – Καπνιστή πέστροφα)
Μέρος των 30 συνταγών που βρίσκονται διαθέσιμες, μαζί με το υπόλοιπο ενημερωτικό υλικό στην ιστοσελίδα:






















