Τετάρτη, 24/07/2024 | 01:24

Κώστας Μπάρκας: Ο Μητσοτάκης επέλεξε να κάνει φιέστα εκεί που καταλήγει το νερό, στη Λευκάδα

76 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/07/2024, 10:40 πμ | 0 σχόλια

Πάνω που είπαμε να χαρούμε με την πολυαναμενόμενη υπογραφή του μεγάλου έργου ύδρευσης προϋπολογισμού 141 εκ ευρώ που καλείται να λύσει προβλήματα ετών στους νομούς Πρεβέζης, Άρτας και Λευκάδας, ήρθε η επιλογή της τοποθεσίας να μας φουντώσει. Γεγονός είναι ότι η υπογραφή ενός έργου υδροδότησης οφείλει να γίνει συμβολικά εκεί που αναβλύζει το νερό που θα δώσει ζωή στο έργο, δηλαδή στις Πηγές του Λούρου ποταμού στον Άγιο Γεώργιο Πρεβέζης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως μας έχει συνηθίσει σε παράδοξες αποφάσεις και δεν άλλαξε την πεπατημένη. Επέλεξε η μεγάλη φιέστα των υπογραφών να γίνει εκεί που …..καταλήγει το νερό, δηλαδή στη Λευκάδα. 

Ούτε η Νικόπολης, η ελληνική Πομπηία τον συγκίνησε, ούτε το μοναδικής ομορφιάς Ρωμαϊκό Υδραγωγείο της, ένα θαυμαστό έργο αρχαίας τεχνολογίας με την οποία υδροδοτήθηκε η μεγαλύτερη αρχαία πόλη στην Ελλάδα και οι 150.000 κάτοικοι της. (Με το καινούριο έργο αναμένεται να εξυπηρετηθούν επίσης 150.000 και πλέον κάτοικοι-Αλήθεια τώρα ούτε  εκεί δεν είδατε την αντιστοιχία; Το αναπόφευκτο αυτής της επιλογής;)
Τώρα σε όσους θέλουν τα κομμάτια του παζλ να κολλάνε επειδή η Λευκάδα είναι ο τόπος καταγωγής διευθυντικού συμβούλου της αναδοχής εταιρίας, απαντάμε ότι αυτοί είναι υποβολιμαίοι ισχυρισμοί. Εάν ήταν έτσι ο Πρωθυπουργός μπορεί να επέλεγε να βάλει τις υπογραφές στην δική του γενέτειρα την Κρήτη! «Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει» λέει ο σοφός λαός. Καλά γλέντια λοιπόν να ευχηθούμε σε όσους σπεύσουν στη γιορτή και να πιουν κι ένα ποτήρι στην υγεία των κατοίκων του νομού Πρεβέζης που γεύτηκαν μια κατάφωρη αδικία που τους άφησε τόση πίκρα που ούτε με Σαμιώτικο κρασί δεν γλυκαίνει…

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα