Σάββατο, 04/05/2024 | 17:15

Συνάντηση του Θανάση Καββαδά με τον Δήμαρχο Ηλιούπολης

48 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/04/2024, 8:02 πμ | 0 σχόλια

 

Θανάσης Καββαδάς: «Ο χώρος της Λευκαδίτικης Στέγης στην Ηλιούπολη πρέπει να επεκταθεί για να καλύψει τις ανάγκες της μεγάλης λευκαδίτικης κοινότητας»

 

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηλιούπολης, κ. Στάθη Ψυρρόπουλο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης και Γύρω Δήμων «Η Φανερωμένη», κ. Βαγγέλη Γεωργάκη, και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, κ. Γιώργο Φερεντίνο, είχε σήμερα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς.

Κεντρικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πρόταση που είχε διατυπώσει ο κ. Καββαδάς, κατά τη συνάντηση που είχε με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου στα μέσα Ιανουαρίου, για την επέκταση του χώρου που στεγάζει τη «Λευκαδίτικη Στέγη». Ο Βουλευτής έθεσε το θέμα στο Δήμαρχο τονίζοντας ότι σήμερα η μικρή αίθουσα δεν επαρκεί για τις δραστηριότητες του Συλλόγου και τις ανάγκες της μεγάλης κοινότητας των Λευκαδίων της Ηλιούπολης και των γύρω δήμων. 

Ο Σύλλογος ανέλαβε την εκπόνηση της μελέτης, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου θα αναλάβουν τα τεχνικά δελτία και θα αποσταλούν σε αρμόδιο Υπουργείο για αναζήτηση χρηματοδότησης. Από την πλευρά του ο Βουλευτής δεσμεύθηκε ότι όταν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες θα βοηθήσει στην προσπάθεια εξεύρεσης κονδυλίων, επισημαίνοντας ότι πρέπει να επιδεικνύεται έμπρακτο ενδιαφέρον όχι μόνο για τη Λευκάδα αλλά και για όλους τους απόδημους Λευκαδίτες, όπου κι αν ζουν.

Ο Πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι ξεκίνησε η κατασκευή  της προτομής του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη στην Πλατεία Λευκαδίων της Ηλιούπολης, ένα σημείο αναφοράς για τους Λευκαδίτες της περιοχής, την οποία ήδη κοσμεί προτομή του άλλου μεγάλου ποιητή του νησιού, Άγγελου Σικελιανού. Η δημιουργία προτομής ήταν αίτημα του Συλλόγου για την επέτειο των 200 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή, ενώ τα αποκαλυπτήρια έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, μία εβδομάδα πριν τον εορτασμό της πολιούχου της Λευκάδας, Παναγίας Φανερωμένης. 

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης ανέφερε ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες και για τα δύο έργα, εξαίροντας την παρουσία της λευκαδίτικης κοινότητας στο Δήμο.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα