Παρασκευή, 03/05/2024 | 07:24

Στράτος Σταμουλάκης, ένας ταξιδιώτης του χρόνου στην Πρέβεζα

472 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/04/2024, 11:26 πμ | 0 σχόλια
Νοσταλγία και συγκίνηση στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Νικολαΐδη “Ταξίδι στις αναμνήσεις”
Ένας αιώνας ιστορίας ξεδιπλώθηκε στο κοινό της Πρέβεζας με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου “Ταξίδι στις αναμνήσεις” του Γιάννη Νικολαΐδη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας με συνδιοργανωτή τον Δήμο.
Έχοντας οδηγό τον πραγματικό ταξιδιώτη του χρόνου τον υπεραιωνόβιο συμπολίτη μας Στράτο Σταμουλάκη, ο οποίος φέτος κλείνει αισίως τα 105 χρόνια μιας συναρπαστική ζωής, ο Γιάννης Νικολαΐδης αποτυπώνει στο βιβλίο του 118 μικρές ιστορίες που περιλαμβάνουν όλα όσα έγιναν σε τούτη την πόλη -και όχι μόνο μετά την Απελευθέρωση.
Ο Στράτος Σταμουλάκης συναντήθηκε ως παιδί με τον Κώστα Καρυωτάκη στο κουρείο του πατέρα του, έζησε τον πόλεμο, την κατοχή, τον εμφύλιο, τα Δεκεμβριανά, το μπλόκο της Κοκκινιάς και τόσα άλλα γεγονότα που θα μπορούσαν να αντιστοιχούν σε δύο και τρεις ζωές.
Στην εκδήλωση την οποία συντόνισε η Αρετή Νικολαΐδη μίλησαν ο γιατρός-συγγραφέας Σπύρος Μπρίκος,ο προϊστάμενος των Γενικών Αρχείων Κράτους Πρέβεζας Σπύρος Σκλαβενίτης, ο τ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θωμάς Μπάκας , ο φιλόλογος και συγγραφέας Ιωσήφ Ζιώγας και ο καθηγητής Βαγγέλης Κυτίνος, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου παρουσίασαν ο δικηγόρος Βασίλης Μπότσιος, η φιλόλογος Χριστίνα Κούκια, ο Σπύρος Μπρίκος και η θεατρική ηθοποιός Γεωργία Ζώη, η οποία επίσης τραγούδησε μαζί με τον Κώστα Αντύπα τραγούδια της εποχής. Την βραδιά πλαισίωσαν χορεύοντας οι Λόλα Ρεμεντζά και Σίμος Μπατσούλης καθώς και η Χριστίνα Μπόκια με το ακορντεόν της.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Λεωνίδας Αργυρός, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Γιώργος Πασσάς, ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου και συντελεστής του ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε Γιάννης Γιαμάς, η οικογένεια και οι φίλοι του Στράτου Σταμουλάκη και πλήθος κόσμου που συνεχάρη τον Γιάννη Νικολαΐδη για το βιβλίο του και χειροκρότησε θερμά τον Στράτο Σταμουλάκη ο οποίος παρά τα 105 χρόνια του ανέβηκε στη σκηνή , τραγούδησε και χόρεψε αποδεικνύοντας ότι οι νόμοι της φύσης μπορούν τελικά να ανατραπούν.
Από πλευράς του Δήμου χαιρέτησε ο κ. Αργυρός ο οποίος εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για την έμμεση απόδοση τιμής στον Στράτο Σταμουλάκη μέσα από το βιβλίο και τις εικόνες του Γιάννη Νικολαϊδη , ενώ ευχή του όπως και ευχή όλων ήταν ο υπεραιωνόβιος συμπολίτης μας να συνεχίσει ακμαίος το ταξίδι του στο χρόνο κάνοντας όλα όσα αγαπά και όπως ο ίδιος αποκάλυψε είναι ακριβώς εκείνα που δεν μπορείς να αγοράσεις.
ΠΗΓΗ-φώτος: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα