Τετάρτη, 01/05/2024 | 04:44

Προς δημοπράτηση το έργο ανακατασκευής και διαμόρφωσης της οδού Καλημέρη στην Πρέβεζα

760 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/04/2024, 11:32 πμ | 0 σχόλια
Στην έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και τους όρους της διακήρυξης ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου υλοποίησης του έργου “Ανακατασκευή- διαμόρφωση οδού Καλημέρη και δημιουργία επιμέρους υποδομών” προϋπολογισμού 200.000 ευρώ προχώρησε η Δημοτική Επιτροπή Δήμου Πρέβεζας .
Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα αλλάξει ριζικά τον πολυσύχναστο δρόμο “Καλημέρη” μήκους 220 μέτρων η οποία συνδέει την οδό Νικοπόλεως με την Πολυτεχνείου. Ο δρόμος παρουσιάζει αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων και πεζών λόγω στέγαση και γειτνίασης με το 1ο Γυμνάσιο Πρέβεζας, τον 1ο Παιδικό Σταθμό αλλά και το Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου.
Σύμφωνα με την παρούσα μελέτη προβλέπεται η διαμόρφωση πεζοδρομίου πλάτους 1,50 μέτρων για την ασφαλή κίνηση των πεζών, η ανακατασκευή του καταστρώματος του εναπομείναντος τμήματος της οδού πλάτους 3,5 μέτρων με πλακόστρωση με φυσικούς κυβόλιθους και η μετατροπή της οδού σε ήπιας κυκλοφορίας σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΣΒΑΚ(Σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας του Δήμου Πρέβεζας).
Έτσι επιλύεται ένα μεγάλο πρόβλημα άμεσα συνυφασμένο με την κινητικότητα ανθρώπων και αγαθών με την καλύτερη αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών για την ασφαλή κινητικότητα των πεζών συμπεριλαμβανομένων των ΑΜΕΑ και εξασφαλίζεται η κίνηση των πεζών σε προσβάσιμα πεζοδρόμια αλλά και η διαχείριση της στάθμευσης και η αποτροπή φαινομένων παράνομης στάθμευσης.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα