Κυριακή, 05/05/2024 | 19:12

Στη Δ. Ρ. Πρέβεζας ο Άλκης Λορέντζος για τις προκριματικές εκλογές του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ

25 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/04/2024, 12:01 μμ | 0 σχόλια
Εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων στις προκριματικές εκλογές της Ηπείρου για την τελική συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Πρέβεζας του κόμματος την Πέμπτη 11 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, στην πινακοθήκη “Γιάννης Μόραλης”.
Στο στούντιο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας και στην εκπομπή “Νωρίτερα δε γίνεται” με την Αθηνά Παππά, βρέθηκε ο νέος συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Άλκης Λορέντζος, ο οποίος χαρακτήρισε καινοτόμο τη διαδικασία κατά την οποία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα μέλος ή φίλος κόμματος συναποφασίζει για το ποιος ή ποια θέλει να τον εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο κ. Λορέντζος εξήγησε πως δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ . Όσον αφορά στα Εκλογικά Τμήματα για την Πρέβεζα εκλογικό κέντρο θα είναι το γραφείο της Νομαρχιακής επιτροπής και σε Καναλάκι, Λούρο, Θεσπρωτικό και Φιλιππιάδα εκλογικά κέντρα θα είναι τα κατά τόπους δημαρχεία.
Η εκλογή των υποψήφιων ευρωβουλευτών ως προς την περιφερειακή εκπροσώπηση ακολουθεί μια αναλογικότητα με τον πληθυσμό της κάθε Περιφέρειας στην ‘Ήπειρο εκλέγεται 1 υποψήφιος, ενώ 9 είναι τα άτομα που έχουν δηλώσει υποψηφιότητα για τις προκριματικές εκλογές της Ηπείρου .
Ο κ. Λορέντζος σημείωσε ότι ο κύκλος της εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ έχει κλείσει αναφέρθηκε στην ανάληψη των καθηκόντων της νέα Νομαρχιακής Επιτροπής αλλά και στις δυσκολίες της εποχής και στάθηκε ιδιαίτερα στη συγκρότηση των θεματικών επιτροπών και την ανάληψη ρόλων και καθηκόντων από τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής.
Ο ίδιος είπε πως το επόμενο διάστημα θα γίνουν θεματικές εκδηλώσεις, τονίζοντας ότι προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αναδείξει τα προβλήματα στην Υγεία, ένα ζήτημα κομβικής σημασίας για την κοινωνία, ενώ στις 24 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση στην Κω.
Τέλος ο κ. Λορέντζος απηύθυνε κάλεσμα τόσο στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει η Νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Πρέβεζας την Πέμπτη, όπου όπως είπε θα γίνει η παρουσίαση των υποψηφίων στις προκριματικές εκλογές της Ηπείρου, με στόχο την τελική συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ όσο και την εκλογική διαδικασία της Κυριακής.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα