Τρίτη, 30/04/2024 | 17:13

Πατέρας Κυριακής: Ήταν προμελετημένο το έγκλημα-Ταξίδεψε από την Άρτα για να την σκοτώσει

263 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/04/2024, 11:16 πμ | 0 σχόλια

Για μεθοδευμένο και προμελετημένο έγκλημα κάνει λόγο η πλευρά του πατέρα της άτυχης Κυριακής Γρίβα η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, επισημαίνοντας πως ο δράστης ήρθε στην Αθήνα από την Άρτα με σκοπό να σκοτώσει την 28χρονη.

Η συνήγορος του πατέρα της Κυριακής, Ελένη Μαζαράκη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το έγκλημα ήταν προμελετημένο, ήταν μεθοδεμένο, υπάρχει εισιτήριο το οποίο χρησιμοποίησε ο δολοφόνος, ταξίδεψε στις 30/03/2024 από την Άρτα προς την Αθήνα με μόνο σκοπό να τελέσει την απαίσια πράξη του».

«Ο πατέρας είχε υποψίες για κακοποιητική συμπεριφορά»
Ακόμη, αποκάλυψε πως: «Ο πατέρας της Κυριακής, είχε υποψίες ότι το παιδί του δεχόταν κακοποιητικές συμπεριφορές από τον δράστη, αλλά δεν είχε γνώση γιατί η Κυριακή τα έκρυβε αυτά για να μην τον στεναχωρήσει».

Η κυρία Μαζαράκη επισημαίνει πως δεν την πείθουν τα λεγόμενα του δράστη πως είχε μαζί του μαχαίρι για να αυτοτραυματιστεί μπροστά της. «Ο τρόπος με τον οποίο έχει ενεργήσει αν μη τι άλλο μαρτυρά τον ανθρωποκτόνο δόλο του, το προμελετημένο του σχεδίου του, αν μη τι άλλο ο τρόπος με τον οποίο έχει επιτεθεί στην άτυχη Κυριακή, η ένταση των χτυπημάτων και στα ζωτικά σημεία που την έχει πλήξει, όπως θα φανεί από την ιατροδικαστική εξέταση, η κοπέλα δεν θα μπορούσε να ζούσε», τόνισε η δικηγόρος.

«Υποκριτικά» όσα είπε ο δράστης
Αναφορικά με τα ψυχιατρικά προβλήματα που ισχυρίζεται η πλευρά του 39χρονου γυναικοκτόνου, η δικηγόρος αναφέρει πως πρόκειται για τεχνάσματα αφού οι γνωματεύσεις από 4 ψυχιάτρους δεν δείχνουν τίποτα τέτοιο.

«Είναι προσβολή, για εμάς όλα αυτά είναι υποκριτικά, είναι στα πλαίσια του σχεδίου του μόνο και μόνο για να τύχει ευμενούς αντιμετώπισης ως δολοφόνος που είναι. Τουλάχιστον τα δύο τελευταία 24ωρα όπως μπορούμε και εμείς να υποθέσουμε και τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τα έγγραφα αν μη τι άλλο ήταν από τις 30 Μαρτίου που έχει έλθει από την Άρτα στην Αθήνα».

Οι αποκαλυπτικές γνωματεύσεις των ψυχιάτρων
Παράλληλα, στη δημοσιότητα έφερε το Mega και τις γνωματεύσεις των ψυχιάτρων που εξέτασαν τον γυναικοκτόνο, οι οποίοι αναφέρουν ότι ο 39χρονος δεν χρήζει άμεσης μεταφοράς στο ψυχιατρείο, ενώ γίνεται λόγος για χειριστικές συμπεριφορές.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 5 Απριλίου η γνωμάτευση ανέφερε: «Ασθενής 38 ετών ήρεμος συνεργάσιμος, διατηρεί βλεμματική επαφή και απαντά με σαφήνεια στις ερωτήσεις. Σχετικά προσανατολισμένος χωροχρονικά. Δεν αναφέρονται διαταραχές αντίληψης και ψευδαισθήσεις. Δεν ελέγχονται σοβαρές γνωστικές διαταραχές, πλην μιας επιλεκτικής αμνησίας (δεν θυμάται τι συνέβη, θυμάται όμως ότι ξύπνησε στο ασθενοφόρο)».

«Δεδομένης της κλινικής του εικόνας και λαμβάνοντας υπόψη ότι λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή, δεν χρήζει μεταφοράς άμεσης στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού».

Αντίστοιχα, το Σάββατο, 6 Απριλίου η δεύτερη γνωμάτευση του γιατροί ήταν: «Σταθερή κλινική εικόνα. Λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή. Δεν αναφέρει ενεργό, αυτοκτονικό ιδεασμό. Πρόβλεψη παρορμητικών χειριστικών συμπεριφορών. Συνέχιση της παραμονής του στο Κατάστημα Κρατουμένων Κορυδαλλού υπό συνθήκες αυξημένης επίβλεψης».

ΠΗΓΗ: ethnos.gr φωτό: intimenews.gr

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα