Τρίτη, 30/04/2024 | 01:21

Θανάσης Καββαδάς: Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις σε παλιά και ενεργά σχολικά κτίρια

45 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/04/2024, 6:02 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις σε παλιά και ενεργά σχολικά κτίρια – Δρομολογούμε έργα σε επιπλέον 6 χωριά της Λευκάδας»

 

Σε 6 χωριά της Λευκάδας βρέθηκε το Σάββατο ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, συνοδεύοντας Τεχνικό Κλιμάκιο των Κτιριακών Υποδομών, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας για την ανακατασκευή και ανακαίνιση παλαιών και ενεργών σχολικών κτιρίων στο νησί. 

Συγκεκριμένα, αυτοψίες πραγματοποιήθηκαν στα Νηπιαγωγεία Απόλπαινας, Αγίου Πέτρου, Τσουκαλάδων και Σφακιωτών, καθώς και στα κτίρια των παλιών δημοτικών Φτερνού και Αγίου Ηλία, παρουσία των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, του Αντιδημάρχου, κ. Νικόλαου Λάζαρη, και εκπαιδευτικών. Στόχος των επισκέψεων ήταν να διαπιστωθούν και να καταγραφούν οι ανάγκες, προκειμένου να προετοιμαστούν οι μελέτες και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες εργασίες. 

Επισημαίνεται ότι στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Καρυάς, που φιλοξενεί τη Στέγη Ιστορίας και Πολιτισμού, στο κοινοτικό κατάστημα Πινακοχωρίου και στο Δημοτικό Σχολείο Αλάτρου τα έργα ανακαίνισης θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα, ενώ έπεται ο διαγωνισμός για το παλιό Δημοτικό Νικιάνας.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε: 

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι έχουμε μία συνεχιζόμενη, πολύ καλή και, κυρίως, αποδοτική συνεργασία με τις Κτιριακές Υποδομές, για την αναβάθμιση σχολικών κτιρίων στη Λευκάδα. Πρόκειται τόσο για κτίρια παλαιών σχολείων, τα οποία πλέον αξιοποιούνται για τις ανάγκες των οικείων κοινοτήτων, ως επί το πλείστον όμως πρόκειται για ενεργά σχολεία, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, που χρειάζονται ανακαίνιση ή αναβάθμιση. 

Πέρα από τις παρεμβάσεις που ολοκληρώθηκαν σε Νυδρί, Λυγιά, Βλυχό και Καρυώτες, τις εργασίες που θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα, καθώς και τα 4 σχολεία στη Λευκάδα και το παλιό σχολείο στο Φρύνι για τα οποία πριν λίγο καιρό δρομολογήσαμε τις μελέτες, τώρα παίρνουν σειρά 6 ακόμα κτίρια σε αντίστοιχα χωριά του νησιού. 

Έτσι θα συνεχίσουμε, προσπαθώντας να καλύψουμε τις ανάγκες, προσφέροντας έμπρακτη στήριξη στις τοπικές κοινότητες και, κυρίως, εξασφαλίζοντας ένα σωστό, ασφαλές και ευχάριστο εκπαιδευτικό περιβάλλον στους μαθητές και τις μαθήτριες σε όσο το δυνατόν περισσότερες κοινότητες και σχολεία της Λευκάδας».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα