Δευτέρα, 29/04/2024 | 20:45

Επιμορφωτικές δράσεις του 4ου γυμνασίου Πρέβεζας

119 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/04/2024, 9:59 πμ | 0 σχόλια

Η Α` Τάξη του  4ου Γυμνασίου Πρέβεζας από τις 3 έως τις 5 Απριλίου 2024 στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος «Δημιουργία Σχολικής Εφημερίδας» πραγματοποίησε Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Ραδιοφωνικό Σταθμό και την Τηλεόραση της ΕΡΤ3 . Η εκπρόσωπος της ΕΡΤ κ. Δημητριάδου υποδέχτηκε τους μαθητές σε προγραμματισμένη συνάντηση αρχικά στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ3. Εκεί οι μαθητές παρακολούθησαν ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή μαθαίνοντας στα μυστικά της ροής μιας ζωντανής ραδιοφωνικής εκπομπής από τον τεχνικό υπεύθυνο του σταθμού. Στη συνέχεια οι μαθητές οδηγήθηκαν στην αίθουσα ηχογράφησης όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να ηχογραφήσουν τα δικά τους μηνύματα. 

Στη συνέχεια οι μαθητές μετέβησαν στον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ3. Εκεί περιηγήθηκαν στο χώρο από την υπεύθυνη του σταθμού, επισκέφτηκαν την αίθουσα «μακιγιάζ» , το τηλεοπτικό studio από το οποίο βγαίνουν οι ζωντανές εκπομπές του σταθμού και την αίθουσα Σύνταξης και Ροής της εκπομπής.

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία που ενθουσίασε μαθητές και συνοδούς εκπαιδευτικούς ( κ . Καλλιόπη Αργυρού, κ Χρήστο Κουλιάτση και κ Βασιλική Πάνη). Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους υπευθύνους του σταθμού που υποδέχτηκαν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 4ου Γυμνασίου  και τους εξόπλισαν με γνώσεις που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν στη συνέχεια στο πρόγραμμα τους . Συγχαίρουμε τους υπεύθυνους συνοδούς για την πρωτοβουλία  της επίσκεψης αυτής.  

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ  ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 4ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Την Πέμπτη 11-04-2024 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 4ου Γυμνασίου Επιμορφωτική δράση- Παρέμβαση- ενημέρωση των μαθητών της Α’  Γυμνασίου από το προσωπικό του Γ. Ν. Πρέβεζας. Συγκεκριμένα η κ. Αλεξάνδρα Ντόντορου και ο κ. Ζήκας πραγματοποίησαν μετά από σχετική απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων βιωματικό Σεμινάριο με θέμα: “Βιώνω τα συναισθήματά μου». Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την ευκαιρία για την σημαντική αυτή εκπαιδευτική  βιωματική δράση .

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα