Κυριακή, 19/05/2024 | 09:49

Συνάντηση Κώστα Μπάρκα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων στη Βουλή

48 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/04/2024, 7:13 μμ | 0 σχόλια

Φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους συνοριοφύλακες της χώρας συζήτησε ο ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Κώστας Μπάρκας παρουσία της στρατηγού Ζαχαρούλας Τσιριγώτη, με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ) που τον επισκέφτηκε στη Βουλή.
Στην πολύωρη συνάντηση που είχαν ο κ. Μπάρκας ενημερώθηκε για τις πρόσφατες ανησυχητικές εξελίξεις όσον αφορά το οριστικό κλείσιμο υπηρεσιών και την συγχώνευσή τους στην περιφέρεια Ηπείρου αλλά και σε άλλες περιοχές της επικράτειας, επικίνδυνη “λύση” στην οποία φαίνεται να καταφεύγει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν. “Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, πρόκειται να κλείσουν υπηρεσίες διαχείρισης της μετανάστευσης που μέχρι σήμερα εγγυώνται την ασφάλεια της χώρας” κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι. “Οι λύσεις στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση είναι επικοινωνιακά τρικ και ταχυδακτυλουργικά κόλπα, που όλοι όσοι έχουν γνώση της κατάστασης καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για ξεκάθαρη κοροϊδία”, τόνισαν. Χαρακτηριστικά, εξήγησαν ότι “όταν η οργανική δύναμη σε μια υπηρεσία είναι 100 άτομα αλλά πρακτικά η υπηρεσία αυτή απασχολεί μόνο 30, και οι υπόλοιποι δουλεύουν σε άλλες υπηρεσίες, την κλείνεις. Το αποτέλεσμα που έχεις είναι εικονικό και όχι πραγματικό γιατί δεν έχεις 100 αστυνομικούς να τους διαθέσεις εκ νέου αλλά 30!” Επίσης τόνισαν “την σκανδαλώδη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που αφορούν τη συνοριακή ασφάλεια αλλά απορροφούνται σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες.”

 

Ο κ. Μπάρκας έχοντας ήδη γνώση επί των θεμάτων, άκουσε με προσοχή τις δυσάρεστες εξελίξεις και τόνισε ότι “επείγει να τερματιστεί η εργασιακή ανασφάλεια στην οποία έχει ρίξει ο Υπουργός κ. Χρυσοχοϊδης 1600 Συνοριακούς Φύλακες που απειλούνται κάθε χρόνο από την ετήσια σύμβασή τους. Πρέπει να αντιμετωπιστεί η φύλαξη των συνόρων μας με την δέουσα σοβαρότητα που της αρμόζει με ίδρυση Συνοριακής Αστυνομίας όπως έχουν όλες οι χώρες της συνθήκης Σένγκεν, όπως για παράδειγμα η Αμερική και τόσες άλλες.”
Αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα των προβλημάτων που συζητήθηκαν ο κ. Μπάρκας είπε ότι θα προβεί άμεσα στον ανάλογο κοινοβουλευτικό έλεγχο δίνοντας “προτεραιότητα στο να υπάρξει επιτέλους προοπτική και ελπίδα για τη νέα γενιά!”

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα