Δευτέρα, 29/04/2024 | 23:18

Θ. Καββαδάς: 1.500 αιτήσεις έχουν ήδη συζητηθεί από τις δύο Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες

53 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/04/2024, 7:08 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «1.500 αιτήσεις έχουν ήδη συζητηθεί από τις δύο Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες –
Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 1.000 αποφάσεις»

Συναντήσεις με τον Διευθυντή Δασών Λευκάδας, κ. Αθανάσιο Κοντογεώργη, καθώς και με τα μέλη της πρώτης Επιτροπής Εξέτασης Αντιρρήσεων, είχε σήμερα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, για να συζητηθεί η πορεία εξέτασης των αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες.
Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 6.300 αντιρρήσεις, έχουν συζητηθεί 1.500 και έχουν εκδοθεί περίπου 1.000 αποφάσεις. Επισημαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Λευκάδας είναι η μοναδική στα Ιόνια Νησιά όπου λειτουργούν 2 Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων. Η πρώτη Επιτροπή έχει αναλάβει τις περιοχές από το Α μέχρι το Ε και η δεύτερη από το Κ μέχρι το Χ, με τα αιτήματα να εξετάζονται με αλφαβητική σειρά ανά τοπική κοινότητα.


Επιπλέον, έχουν εξεταστεί όλα τα πρόδηλα σφάλματα, εκ των οποίων έγιναν αποδεκτά 390, ενώ τα 250 περίπου που απορρίφθηκαν θα μετατραπούν σε αντιρρήσεις αφού οι πολίτες καταβάλουν το σχετικό παράβολο και θα εξεταστούν από τις αρμόδιες Επιτροπές. Επιπλέον, όσοι πολίτες δεν ικανοποιήθηκαν από την έκβαση της αίτησής τους, έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση στην Επιτροπή Δασολογίου, η οποία θα συσταθεί σύντομα για τη δευτεροβάθμια εξέταση των αντιρρήσεων.
Ακόμη, συζητήθηκε το θέμα των αιτημάτων αναμόρφωσης κυρωμένου δασικού χάρτη, αιτήσεων δηλαδή από πολίτες που δεν κατέθεσαν εμπρόθεσμα πρόδηλο σφάλμα ή αντίρρηση. Στη Λευκάδα έχουν κατατεθεί περίπου 200 αιτήσεις, ενώ όσοι πολίτες δεν έχουν υποβάλει αίτηση μπορούν ακόμα να το κάνουν στο τοπικό Δασαρχείο. Σύμφωνα με τη διαβεβαίωση που έλαβε ο Βουλευτής στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, θα εξετάσει το θέμα ώστε να δοθεί δυνατότητα να εξεταστούν και οι νέες αιτήσεις.
Σχετικά με το πρόγραμμα προστασίας δασών από πυρκαγιές του Υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο στη Λευκάδα χρηματοδοτείται με 934.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και περιλαμβάνει καθαρισμό των δασών στο Φρύνι, στο δασικό δρόμο Τσουκαλάδων, στο Καλαμίτσι, τον Κάλαμο και τον Άγιο Πέτρο, καθώς και συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου της Λευκάδας και του Καλάμου, επισημαίνεται ότι υπάρχει ανάδοχος και σύντομα αναμένεται η έγκριση μελέτης από την αρμόδια διεύθυνση στην Πάτρα, ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν περί τις 25 Απριλίου.
Σε ό,τι αφορά την ανάγκη στελέχωσης του Δασαρχείου, ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 2 δασολόγων και 1 δασοπόνου βρίσκεται στη διαδικασία επιλογής.
Τέλος, κατά τη συνάντηση με μέλη της πρώτης Επιτροπής Εξέτασης Αντιρρήσεων, ο Βουλευτής συζήτησε μία σειρά από θέματα που απασχολούν τους συμμετέχοντες στις Επιτροπές καθώς και συνολικά τη λειτουργία τους, τα οποία δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει στο Υπουργείο.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα