Τρίτη, 28/05/2024 | 14:50

Κώστας Μπάρκας: Στην Ημερίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων για την Οπαδική Βία

45 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/04/2024, 5:08 μμ | 0 σχόλια

Στην Ημερίδα της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ) ανήμερα των συλλήψεων των υπευθύνων για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, με τίτλο «Όχι στη Βία, Ναι στον Αθλητισμό» παραβρέθηκε ο Βουλευτής, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. 

 

Ο κ. Μπάρκας συγκινημένος από την ομιλία του πατέρα του αδικοχαμένου αστυνομικού ξεκίνησε τον χαιρετισμό του λέγοντας «Είμαστε εδώ για μα μην νιώθετε ότι ο γιος σας χάθηκε άδικα.»

 

Απευθυνόμενος στη διμοιρία του Γιώργου Λυγγερίδη συνέχισε:
«Στέκομαι με σεβασμό και στη διμοιρία του αδικοχαμένου αστυνομικού οι οποίοι καθημερινά βιώνουν την απώλεια και σκέφτονται ότι θα μπορούσαν να είναι κι αυτοί στη θέση του Γιώργου. Η βία στα γήπεδα δεν είναι ένα φαινόμενο που γεννήθηκε χθες ή συνέβη μια φορά. Είναι ένα γεγονός το οποίο σαν πολιτικό σύστημα δεν καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε. Ένας νέος αστυνομικός που ήταν εκεί για να υπερασπιστεί τη ζωή ανθρώπων που πήγαν με τα παιδιά τους να δουν έναν αγώνα  να χάνει άδικα τη ζωή του χωρίς να έχει καμία ευθύνη για αυτά που συνέβησαν. Η ελληνική πολιτεία πρέπει να κάνει πολλά έτσι ώστε να μην υπάρξουν άλλες απώλειες αστυνομικών οι οποίοι χάνουν τη ζωή τους επειδή εκτελούν  τα καθήκοντα τους, επειδή δεν τους φτάνει ο μισθός και κάνουν μια δεύτερη δουλειά, είναι πολλά τα περιστατικά που ζούμε το τελευταίο διάστημα. Παρατηρούμε ένα φαινόμενο εργαζόμενοι αστυνομικοί να χάνουν τη ζωή τους απλά επειδή κάνουν τη δουλειά τους.»


Ενώ απευθυνόμενος εκ νέου στον πατέρα του εκλιπόντα αστυνομικού πρόσθεσε:
«Ως νέος πατέρας καταλαβαίνω ότι το πιο επαχθές πράγμα που μπορεί να συμβεί σε έναν γονιό είναι να χάσει το παιδί του.
Είπατε ότι ζείτε στη γωνιά σας θα προσπαθήσουμε να σας τραβήξουμε από τη γωνιά σας να απαλύνουμε τον πόνο σας να σας κάνουμε να νιώσετε ότι είμαστε κι εμείς εκεί. Συγχαρητήρια στην ΠΟΑΣΥ για την πρωτοβουλία και είμαστε εδώ να βοηθήσουμε με τις προτάσεις μας για να έχετε τη μεγαλύτερη ασφάλεια στο επάγγελμα που αποφασίσατε να κάνετε που και εσείς ως αστυνομία προασπίζεστε.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα