Παρασκευή, 03/05/2024 | 12:41

Πρέβεζα: “Τα αξόδευτα”- Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Βάσως Χαμαλέλη-Μπούκλα

335 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/03/2024, 8:44 πμ | 0 σχόλια

Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Βάσως Χαμαλέλη-Μπούκλα “Τα Αξόδευτα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 10 Μαρτίου και ώρα 7μμ, στη Θεοφάνειο αίθουσα τέχνης στην Πρέβεζα.
Η Βάσω Χαμαλέλη Μπούκλα γεννήθηκε στον Άγιο Θωμά της Πρέβεζας. Σε πολύ μικρή ηλικία μετανάστευσε με την οικογένειά της στη Νίκαια, όπου έζησε για 50 περίπου χρόνια. Το 2007 έκανε μόνιμη κατοικία το εξοχικό της στην Αίγινα. Συχνά έρχεται στην πατρίδα της, με την όποια διατηρεί άρρηκτους δεσμούς. Από το 2021 μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα σε Αίγινα και Πρέβεζα.
Σπούδασε παιδαγωγικά στη Σχολή Νηπιαγωγών Εκάλης (1982), Ράλλειο Ακαδημία Πειραιά (1984), Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1996), Διδασκαλείο Πανεπιστημίου Πατρών (2004). Υπηρέτησε στη δημόσια εκπαίδευση ως δασκάλα σε σχολεία τής Νίκαιας, του Κορυδαλλού και της Αίγινας.
Ασχολήθηκε με την Παιδική Λογοτεχνία, δουλεύοντάς τη διαδραστικά μέσα στις σχολικές αίθουσες, αλλά και έξω από αυτές, σε παρουσιάσεις βιβλίων και σεμινάρια παιδαγωγικού περιεχομένου.
Έχει τιμηθεί από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με το βραβείο “Κώστα Δεμερτζή στον Έλληνα δάσκαλο που προωθεί τη φιλαναγνωσία”, μετά από πρόταση των συγγραφέων Ζωρζ Σαρή και Μάρως Λοΐζου.
Συμμετείχε σε επιστημονικές ημερίδες και συνέδρια, με εισηγήσεις, διδασκαλίες, παρουσιάσεις συναφών project. Πονήματά της με θέμα τη Φιλαναγνωσία έχουν συμπεριληφθεί σε περιοδικά που ασχολούνται με την Παιδική Λογοτεχνία.
Με το Δημοτικό Σχολείο του Μεσαγρού Αίγινας, του οποίου ανέλαβε τη διεύθυνση για 5 χρόνια, έχει εκπονήσει με μεγάλη επιτυχία το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Χρυσοπράσινο Φύλλο», σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Χατζηγεωργάκης Κορνέσιος της Λευκωσίας, με ανταλλαγή επισκέψεων των μαθητών.
Έχει γράψει θεατρικά έργα για μικρούς και μεγάλους, παραμύθια, νουβέλες, διηγήματα. Έχει βραβευθεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, στις κατηγορίες Διήγημα και Παραμύθι. Παραμύθι της παρουσιάστηκε από μαθητές της στην τελετή λήξης του προγράμματος «Σχολική Συναισθηματική Νοημοσύνη» του τμήματος Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθήνας, με υπεύθυνη την κα Χρυσή Χατζηχρήστου.
Κυκλοφορούν τα έργα της: “Τα Σκουλαρίκια τής Βασίλισσας”, “Μια Φωτίτσα στο Μπαλκόνι”, “Γιατί Κλαίει η Μαργαρίτα;” και η ποιητική συλλογή “Τα Αξόδευτα”. Υπό έκδοση βρίσκονται η νέα ποιητική της συλλογή – ακόμη άτιτλη, το παραμύθι της «Η μέσα μου Φωνή» και η νουβέλα «Εκτός Σχεδίου».
Είναι παντρεμένη με δύο παιδιά και τέσσερα εγγόνια. Με κάθε ευκαιρία συμμετέχει στις συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης Πρέβεζας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα