Σάββατο, 27/04/2024 | 10:53

Πρέβεζα: Κάλεσμα των σωματείων για τη στήριξη της συναυλίας αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

339 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/03/2024, 10:12 πμ | 0 σχόλια

Στο πλευρό του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού – Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον βάρβαρο πόλεμο του Ισραήλ, με τη στήριξη ΗΠΑ και ΕΕ

  1. Συγκλονίζει όλο τον κόσμο η βάρβαρη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, που έχει προκαλέσει ήδη έναν τρομερό αριθμό νεκρών και τραυματιών, μεταξύ αυτών χιλιάδων παιδιών, καθώς ισοπεδώνονται ολόκληρες περιοχές. Πρόκειται για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, ένα μακελειό που καμία σχέση δεν έχει με «αυτοάμυνα» του Ισραήλ. 
  2. Η νέα δραματική φάση του πολέμου του Ισραήλ κατά της Γάζας, της «μεγαλύτερης φυλακής του κόσμου» και συνολικά κατά των Παλαιστινίων, εκδηλώνεται εν μέσω οξύτατων ανταγωνισμών και ενώ προωθούνται σχέδια κρατών και ιμπεριαλιστικών κέντρων στην περιοχή. Υπήρξε προώθηση της συνεργασίας του Ισραήλ με αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα, για ενεργειακούς οδούς και οικονομικές σχέσεις. Σε αυτό το πλαίσιο επιδιώκεται να θαφτούν για πάντα οι Παλαιστίνιοι και τα δικαιώματά τους, να καθαρίσει το πεδίο από την πάντα ενοχλητική παλαιστινιακή αντίσταση και τους ανεκπλήρωτους στόχους των «κολασμένων» της Μέσης Ανατολής. 
  3. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ στηρίζουν με κάθε τρόπο το Ισραήλ όχι μόνο γιατί το κράτος-δολοφόνος είναι ο συνεργάτης τους στην περιοχή, αλλά και γιατί βλέπουν μια ευκαιρία να περιορίσουν ή και να πλήξουν αποφασιστικά τα συμφέροντα και τις θέσεις των ανταγωνιστών τους, όπως του Ιράν (και των προσβάσεών του σε Συρία και Λίβανο), της Ρωσίας, της Κίνας κλπ. 
  4. Η ελληνική κυβέρνηση, με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Ελληνικής Λύσης και στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ στην εγκληματική πολιτική του. Η εμπλοκή του ελληνικού κράτους μεγαλώνει διαρκώς. Όχι μόνο αποτελεί πρόκληση στα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού μας, που στέκεται αλληλέγγυος στους Παλαιστίνιους, αλλά είναι κι εξαιρετικά επικίνδυνη. Στο ξέπλυμα της πολιτικής του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ συμμετέχουν και οι τοπικές αρχές με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το δήμο Πρέβεζας. 

Η στήριξη στο Ισραήλ είναι έκφραση της επιλογής της ελληνικής αστικής τάξης να διεκδικήσει ένα διευρυμένο κομμάτι από την λεία των οικονομικών πόρων και των ενεργειακών δρόμων της Ν.Α. Μεσογείου μέσω των ΑΟΖ και άλλων συμφωνιών, δημιουργώντας τον επιθετικό άξονα Ελλάδα-Ισραήλ-Αίγυπτος-Κύπρος και παίζοντας τον ρόλο του «καλού στρατιώτη» των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή. Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται η τελευταία επίσκεψη του Μητσοτάκη στην Αίγυπτο.  Η πολιτική αυτή, που οξύνει τον άδικο και από τις δύο πλευρές κι επικίνδυνο αστικό ανταγωνισμό με την Τουρκία, δεν διστάζει να στηρίξει εγκλήματα τόσο μεγάλα όσο του Ισραήλ. 

  1. Στεκόμαστε με σεβασμό και πόνο στο δράμα του παλαιστινιακού λαού. Σφίγγουμε τη γροθιά μας και παίρνουμε δύναμη από την ηρωική και ακατάβλητη παλαιστινιακή αντίσταση. 

Ο αγώνας του λαού της Παλαιστίνης για ελευθερία είναι αδιαπραγμάτευτος. Οι Παλαιστίνιοι έχουν δικαίωμα να έχουν το δικό τους κράτος, στα ιστορικά τους εδάφη, με επιστροφή των εκατομμυρίων προσφύγων. Όχι ένα κράτος κηδεμονευόμενο, αποτελούμενο από ομάδες οικισμών, όπως έλεγε η Συμφωνία του Όσλο. 

 

 – Άμεση παύση της δολοφονικής στρατιωτικής επιχείρησης και αποχώρηση των δυνάμεων του Ισραήλ από τη Γάζα.  Λευτεριά στην Παλαιστίνη, νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση. Να ηττηθεί η πολεμική εκστρατεία του Ισραήλ. 

– Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, με ξήλωμα των ισραηλινών εποικισμών και επιστροφή των παλαιστίνιων προσφύγων. 

– Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από το έγκλημα. Κατάργηση του άξονα συμμαχίας με το Ισραήλ. Να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ, να γυρίσουν οι φρεγάτες. Διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ. 

 

Όλοι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης –συναυλία που διοργανώνει το παράρτημα Πρέβεζας της ΑΔΕΔΥ και σωματεία του δημόσιου και  ιδιωτικού τομέα το Σάββατο 23/3 στη παραλία της Πρέβεζας (μπροστά στα δικαστήρια) στις 12 το μεσημέρι 

 

Σύλλογος εργαζομένων στο ΚΤΕΛ Πρέβεζας-οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων

Σωματείο Μισθωτών Γεωτεχνικών

Σωματείο εργαζομένων στο τουρισμό – επισιτισμό Πάργας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα