Τρίτη, 30/04/2024 | 14:28

Πρέβεζα: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»

326 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/03/2024, 10:15 πμ | 0 σχόλια
Ενημερωτική εκδήλωση διοργανώθηκε από το σύλλογο Διδασκόντων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας το Σάββατο 9/3/24 με θέμα ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, τους πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτό, την πρόληψη και τις πρακτικές αντιμετώπισης της.
Ομιλητές
Βασίλειος Στέφος, Ανθυπαστυνόμος Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας με θέμα «ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»
Γεώργιος Γέρος, Κοινωνιολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Ν. Πρέβεζας (ΚΕΠΡΟΝΑΠ)  με θέμα «ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»
Αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά:
Cyberbullying: εκφοβισμός μέσω διαδικτύου ή κινητού τηλεφώνου: το cyberbullying είναι η χρήση ψηφιακών μέσων για τον εκφοβισμό, την παρενόχληση ή τη δίωξη ενός άλλου ατόμου. Μπορεί να περιλαμβάνει:
Κακόβουλα μηνύματα: SMS, emails, μηνύματα σε social media.
Υποτιμητικά σχόλια: σε ιστολόγια, forums, ή social media
Διαμοιρασμός προσωπικών φωτογραφιών ή βίντεο: χωρίς τη συγκατάθεση του ατόμου.
Δημιουργία ψεύτικων προφίλ: για να εκφοβίσουν ή να γελοιοποιήσουν το θύμα.                                                                                                                                                      Ακολούθησε γόνιμος διάλογος, ο κος Γερός και ο κος Στέφος με υπομονή και επιστημονικά τεκμηριωμένες τοποθετήσεις, απάντησαν σε πλήθος ερωτήσεων και αποριών των εκπαιδευτικών του σχολείου μας αλλά και των γονέων.
Όλοι μας, γονείς και όσοι εκπαιδευτικοί παρακολουθήσαμε την ενημερωτική εκδήλωση, σίγουρα αποχωρήσαμε πλουσιότεροι σε γνώσεις γύρω από τα θέματα που αφορούν την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Διευθυντής του Σχολείου Κος Ματθαίος Φιλιππούσης αλλά και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων , ο πρόεδρος του συλλόγου κος Αλκιβιάδης Γιωτόπουλος, ευχαριστούν την Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας και τον Κο Στέφο Βασίλειο για τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης, τις άμεσες ανταποκρίσεις στις προσκλήσεις μας και στη διαρκή συνεργασία σε θέματα ενημέρωσης και ασφάλειας της σχολικής κοινότητας.
Επίσης ευχαριστούμε τον Κο Γέρο Γεώργιο για την πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση και παρουσίαση τρόπων αποφυγής των εξαρτήσεων στο διαδίκτυο.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα