Παρασκευή, 03/05/2024 | 10:22

Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας: Σήμερα “Γάμος” γίνεται…

745 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/03/2024, 10:27 πμ | 0 σχόλια

Με την “Μικρή Βενετία” την ποδαράτη παρέλασή του, το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας το Σαββατόβραδο 9 Μαρτίου πρόσθεσε μία ακόμη όμορφη σελίδα, στην πολύχρωμη ιστορία του.

Σήμερα Κυριακή 10 Μαρτίου το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας ολοκληρώνει με έναν μοναδικά Αποκριάτικο, με έναν μοναδικά σατυρικό τρόπο, τις εκδηλώσεις του στις μικρές Απόκριες του 2024 , με τον “Αποκριάτικο Γάμο”.

Τα ζευγάρια, οι “νεόνυμφοι” και οι “νεόνυμφες” θα παρελάσουν με άρμα και μαζί τους… τρελός Καρναβαλιστής Παππάς, φυσικά δεν θα τους βαφτίσει, αλλά θα τους… παντρέψει.

 

Τα αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν την πομπή του γάμου από τον Κόμβο του Φόρου στη μία το μεσημέρι, η αυτοκινητοπομπή θα τιμήσει με κόρνες, σερπαντίνες, κομφετί και φυσικά πολύ  ρύζι για να… στεριώσουν οι γάμοι για τα… όμοφυλα ζευγάρια ( που είναι και της… μοδός) του Κομιτάτου!

Η κατάληξη της αυτοκινητοπομπής θα έχει την πλατεία Ανδρούτσου, όπου με μουσικές, δωρεάν μπάρμπεκιου, δωρεάν τσίπουρο, κρασί, νερά και κόκα κόλες, θα στηθεί λαϊκή Αποκριάτικη γιορτή!

“Σήμερα γά ,σήμερα γάμος γίνεταισ’ ωραίο περιβόλι,σ’ ωραίο περιβόλι. Σήμερα απο ,σήμερα αποχωρίζεται η μάνα από την κόρη,η μάνα από την κόρη. Γαμπρέ τη νύ ,
γαμπρέ τη νύφη ν’ αγαπάς Να μην την εμαλώνεις,να μην την εμαλώνεις. Σαν το βασί , σαν το βασιλικό στη γη να τηνε καμαρώνεις,να τηνε καμαρώνεις.”

Καλή διασκέδαση σε όλους και σε όλες! Καλή Αποκριά, Καλό Καρναβάλι!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα