Κυριακή, 28/04/2024 | 06:38

Πρέβεζα: Δύο εκδηλώσεις με διαφορετικό χαρακτήρα που γιορτάζουν κάθε χρόνο οι ωφελούμενοι του ΚΗΦΗ

360 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/03/2024, 2:59 μμ | 0 σχόλια

Πιστοί  στα έθιμα και στις παραδόσεις του τόπου μας, αλλά και με αφορμή τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης «το τσίκνισαν» στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Πρέβεζας.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου  στο χώρο του Κέντρου, όπου τα μέλη του ΚΗΦΗ με την βοήθεια του προσωπικού άφησαν για λίγο πίσω τα προβλήματα της καθημερινότητας και γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη με όμορφα εδέσματα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής κος Κόκκαλης Σπυρίδων ο oποίος συμμετείχε στην εκδήλωση και αντάλλαξε ευχές για καλή Αποκριά με τους ωφελούμενους της δομής.

Eπίσης την Παρασκευή 8 Μάρτη Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, οι ωφελούμενοι του ΚΗΦΗ δέχτηκαν μια ευχάριστη έκπληξη από τους μικρούς μαθητές και εκπαιδευτικούς  του 9ου νηπιαγωγείου οι οποίοι πρόσφεραν σε όλες τις κυρίες μοβ λουλούδια (που συμβολίζουν το σθένος ,τη δύναμη ,τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια) και όμορφες κάρτες που κατασκεύασαν τα ίδια και τους ευχήθηκαν χρόνια πολλά. Αλλά και με τη σειρά τους οι ωφελούμενοι ευχαριστημένοι , κέρασαν τους μικρούς μαθητές γλυκίσματα, τραγούδησαν και χόρεψαν  μαζί τους. 

 

Η γιορτή της γυναίκας,   καθιερώθηκε προς τιμή των εργατικών αγώνων που έδωσαν οι γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.  Όλα ξεκίνησαν από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έκαναν οι γυναίκες εργάτριες στα εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη στα τέλη του 19ου αιώνα και συγκεκριμένα το 1857.

O Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σπύρος Κόκκαλης,  παραβρέθηκε  και αυτή την ιδιαίτερη ημέρα στο ΚΗΦΗ τιμώντας ξεχωριστά την κάθε γυναίκα που όπως ανέφερε είναι η γιαγιά, η μητέρα, η σύζυγος, η εργαζόμενη και κατέχει την πιο ξεχωριστή θέση στη ζωή μας. Ο κ. Κόκκαλης ευχαρίστησε θερμά τα παιδιά και τις δασκάλες του 9ου νηπιαγωγείου για την παρουσία τους, ενώ ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες που δίνουν καθημερινά το δικό τους συχνά αφανή αγώνα, χωρίς να ζητούν ποτέ αντάλλαγμα για την αγάπη και την προσφορά τους στην οικογένεια και την κοινωνία.

 

 

 

Η Δομή «Κ.Η.Φ.Η. Δήμου Πρέβεζας» έχει ενταχθεί στο Ε.Π. «Ήπειρος 2021-2027», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείo.     

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα