Κυριακή, 28/04/2024 | 01:22

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση από το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Πρέβεζας

898 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/03/2024, 3:08 μμ | 0 σχόλια
Μια εκδήλωση αφιερωμένη στο πολυτιμότερο αγαθό της κάθε γυναίκας, την υγεία, ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας με πρωτοβουλία του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου και θέμα “ΗPV και καρκίνος τραχήλου της μήτρας”.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση απευθυνόταν στο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό των δομών υγείας, ωστόσο σύμφωνα με την πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου Βασιλική Κορδέλα, σύντομα το ίδιο πάνελ των διακεκριμένων ομιλητών θα συμμετέχει σε αντίστοιχη ενημερωτική δράση που θα πραγματοποιηθεί σε ανοιχτό χώρο έτσι ώστε να μπορέσει να την παρακολουθήσει το κοινό της περιοχής.
Τον κύκλο των παρεμβάσεων “άνοιξε” η Ηρωντιάνα Νταβέλα η οποίο μίλησε για τον προσυμπτωματικό έλεγχο καρκίνου τραχήλου της μήτρας, ενώ για τη λοίμωξη από τον ιό HPV μίλησε η Παρασκευή Καρίπογλου.
Την εμπειρία της από την διάγνωση του HPV κυτταρικής παθολογίας κατέθεσε η Βασιλική Κορδέλα, υπογραμμίζοντας την σημαντική δουλειά που γίνεται στον τομέα της πρόληψης στο Νοσοκομείο και στο θετικό αντίκτυπο της στη μείωση των κρουσμάτων της νόσου.
Για την εξατομικευμένη διαχείριση παθολογίας τραχήλου μίλησε ο καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ευάγγελος Παρασκευαϊδης και τέλος για το εννιαδύναμο εμβόλιο στην Ελλάδα το 2023 και την σύσταση εμβολιασμού για κορίτσια και αγόρια η Σωτηρία Δερβίλη.
Μετά τις παρεμβάσεις ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις, απαντήσεις και τοποθετήσεις.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα