Σάββατο, 27/04/2024 | 16:12

Δράση κατά της σχολικής βίας από το 3ο Γυμνάσιο Πρέβεζας και το Γυμνάσιο Ζαλόγγου

385 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/03/2024, 1:47 μμ | 0 σχόλια

Το δικό τους μήνυμα κατά της σχολικής βίας έδωσαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας και του Γυμνασίου Ζαλόγγου συμμετέχοντας στην πανελλαδική δράση του δικτύου “Σπάω τη σιωπή σπάζοντας μπαλόνια”.
Σημείο συνάντησης ήταν το κεντρικό Ρολόι της πόλης όπου τα παιδιά έφτασαν κρατώντας μπαλόνια τα οποία λίγο αργότερα έσπασαν ταυτόχρονα, συμβολίζοντας με τον κρότο τους το σπάσιμο της σιωπής σε κάθε μορφή βίας.
Παράλληλα με το σπάσιμο των μπαλονιών και συνοδεία τυμπανιστών έκαναν αναπαράσταση τρόπων με τους οποίους ασκείται είτε σωματική είτε ψυχολογική βία και δυστυχώς αποτελούν όλο και πιο συχνό φαινόμενο στα σχολεία.


Το ίδιο δρώμενο τα παιδιά πραγματοποίησαν και στην παραλία, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας αλλά και να σταθούν δίπλα στους συμμαθητές τους που έχουν βρεθεί σε αυτή τη δυσάρεστη θέση.
Συντονιστής της πρωτότυπης αυτής δράσης ήταν ο εκπαιδευτικός Κοσμάς Μαρκής, ενώ τα παιδιά συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Ιωάννα Συγκούνα, Χρήστος Κίστης, Σοφία Μπαδήμα, Μαρία Χαριτοπούλου καθώς και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Ζαλόγγου.
Το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πρέβεζας Χαράλαμπος Κακιούζης, ο οποίος συνεχάρη παιδιά και εκπαιδευτικούς για την πρωτοβουλία να αναδείξουν ένα τόσο σημαντικό για όλους και κυρίως για την σχολική κοινότητα ζήτημα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα