Παρασκευή, 19/04/2024 | 03:58

Προτάσεις και στόχοι για Βιώσιμη Ανάπτυξη από τα παιδιά του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας

758 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/03/2024, 6:43 μμ | 0 σχόλια
Τις έως τώρα δράσεις που υλοποιούν στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης “εις την πόλιν” παρουσίασαν σήμερα μαθητές και μαθήτριες της Β’ τάξης του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας.
Τα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής Λεωνίδας Αργυρός, ο οποίος και καλωσόρισε την ομάδα εκ μέρους του δημάρχου Νίκου Γεωργάκου.
Ο κ. Αργυρός ενημέρωσε τη δραστήρια ομάδα για τα προγράμματα που με τη σειρά του υλοποιεί ο Δήμος Πρέβεζας στο πλαίσιο της “πράσινης” ανάπτυξης και την προστασία του Αμβρακικού Κόλπου, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις που του τέθηκαν σχετικά με το περιβάλλον και άλλα ζητήματα που απασχολούν την πόλη.
Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός Αγγελική Ευαγγέλου συντόνισε την παρουσίαση που έκαναν στη συνέχεια τα παιδιά, καταθέτοντας μεταξύ άλλων τις δικές τους προτάσεις για απλές και εφαρμόσιμες από όλους πράξεις εξοικονόμησης ενέργειας, ανακύκλωσης και εθελοντισμού.
Όπως ανέφεραν οι μαθητές και οι μαθήτριες στόχος είναι ένα καλύτερο μέλλον για όλους και κυρίως τη νέα γενιά, ενώ δέχτηκαν με χαρά να συμμετέχουν σε δράσεις που πρότεινε ο κ. Αργυρός, ο οποίος στο τέλος ευχαρίστησε τα παιδιά, τις εκπαιδευτικού Αγγελική Ευαγγέλου, Θάλεια Βαγγέλη και Γραμματική Γούλα, υπογραμμίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Δήμος συνολικά βρίσκονται στη διάθεσή τους έτσι ώστε να συνδράμουν το πρόγραμμά που υλοποιούν και να κάνουν το αποτέλεσμά του γνωστό σε ολόκληρη την κοινωνία.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα